To je to što me zanima!

'Osjećam se kao izbjeglica iz Afrike koju svi šutaju po ulici'

Govoreći o pritisku koji njegova reprezentacija ima nakon četvrtog mjesta na SP-u, izbornik Brazila Dunga (51) iskoristio je, u najmanju ruku, neprimjerenu usporedbu
Vidi originalni članak

Brazil je prolazio kroz puno toga još dok sam bio profesionalac. Igrao sam kad smo čekali 40 godina na trofej pobjednika Copa Américe odnosno 24 na naslov prvaka svijeta. Ponekad pomislim da sam neka afrička izbjeglica koju svi šutaju po ulici, izjavio je brazilski nogometni izbornik Dunga dan prije četvrtfinalne utakmice protiv Paragvaja (subota, 23:30).

Nije trebalo dugo da se udruge za zaštitu ljudskih prava, kao i šira javnost pobune na kontroverzne riječi 51-godišnjeg šefa stručnog stožera "seleçãa". Dunga se ipak ubrzo ispričao.

- Ispričavam se onima koje sam uvrijedio izjavom o afričkim izbjeglicama. Krivo sam se izrazio, te izjave ne odražavaju moja mišljenja i stajališta - kazao je Dunga, a prenijele stranice Brazilskog nogometnog saveza.

- Jasno mi je da su moji dečki pod velikim pritiskom nakon prošlogodišnjeg SP-a. Ovo je veliki ispit za nas, a zna se što je naš cilj: osvojiti Copu - zaključio je Dunga, koji je na klupu stigao nakon debakla reprezentacije Luiza Felipea Scolarija na Mundijalu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • pravda8 27.06.2015.

    moj rodjeni ispadate vi u polufinalu od Argentine... sretno na putu kuci...

  • BOCWANA_1 27.06.2015.

    Prije bih rekao da si ti pod pritiskom 'moj dunga . jer tebi ce stolica .up's .Fotelja past . rade da si koju rjec o motivaciji sebe i igraca reka negoli u Afriku dira..

  • strmi007 27.06.2015.

    puko ko kokica

Komentiraj...
Vidi sve komentare