To je to što me zanima!

Osijek po snijegu do 1. mjesta! Tri gola u 7 minuta i Mierezov prvi u HNL-u u četiri mjeseca

Miérez je otvorio ludu utakmicu u hladnom Gradskom vrtu prvim golom u HNL-u od 15. kolovoza. Gotovo u idućem napadu zabio je Bohar, a onda uzvratio Antonio Marin prvim šibenskim golom Osijeku nakon pet godina
Vidi originalni članak

U prvom nedjeljnom ogledu 19. kola Prve HNL nogometaši Osijeka pobijedili su na svom stadionu Šibenik 3-1.

Time su se Osječani vratili na sam vrh ljestvice. Imaju dva boda više od Rijeke, kao i pet više od Hajduka (Osijek ima utakmicu više od Splićana) te osam više od Dinama (ali i tri utakmice više). Šibenik je ostao sedmi na ljestvici.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Utakmica na stadionu Gradski vrt počela je žestoko pa je tako Osijeku bilo potrebno samo šest minuta za dva gola.

Već u 3. minuti Osijek je poveo, a napokon je za Osječane pogodak zabio Argentinac Ramon Mierez. Naime, kada su u pitanju utakmice Prve HNL Mierez je protiv Šibenika zabio prvi puta nakon 5. kola i 15. kolovoza kada je zatresao mrežu u ogledu protiv Rijeke.

Već u 6. minuti bilo je 2-0. Nakon što Hiroš nije uspio zabiti lopta se odbila do Bohara koji je bio precizan i drugi puta je svladao Rogića.

Šibenik je kao i uvijek ove sezone igrao posve otvoreno te su se šanse nizale na obje strane, a već u 7. minuti bilo je 1-2. Pod gredu je loptu gromovito pospremio Antonio Marin i bio je to prvi pogodak Šibenika u posljednjih sedam utakmica protiv Osijeka!

Naime, prošle sezone je Osijek četiri puta u prvenstvu pobjeđivao Šibenik 4-0, 3-0, 2-0 i 1-0, dok su ove sezone Osječani slavili 2-0 i 3-0!

Utakmica je nastavljena s velikim brojem prilika na obje strane, a prednjačio je Osijek pa je tako Kleinheisler u 33. minuti povećao na 3-1.

U nastavku se utakmice primirila u odnosu na prvih 45 minuta. No, opet je Osijek bio bolji, a šibenski vratar Rogić je spriječio i teži poraz svoje momčadi. Odlično je obranio u dva slučaja, kod udaraca Kleinheislera i Bohara.

Utakmica se mogla zakomplicirati u 86. minuti kada je Šibenik bio blizu smanjenja na 2-3. Nakon kornera pucao je Marin, ali je osječki vratar Malenica nevjerojatnom reakcijom zaustavio loptu i spriječio dramu u finišu ogleda.

Utakmicu je sudila Ivana Martinčić.

Idi na 24sata

Komentari 182

  • Zukizuki 12.12.2021.

    Brže miareza u repku dok ga argentina nije preotela 🤣

  • nottonightjosephine 12.12.2021.

    Dinamo je realno prvi, ima najmanje izgubljenih bodova.

  • rijeka00 12.12.2021.

    čestitke Osijeku,a mi kad protiv Gorice odigramo onaj očaj od tekme,drugo ni nismo zaslužili...

Komentiraj...
Vidi sve komentare