Sport

Komentari 182

Osijek po snijegu do 1. mjesta! Tri gola u 7 minuta i Mierezov prvi u HNL-u u četiri mjeseca

Osijek po snijegu do 1. mjesta! Tri gola u 7 minuta i Mierezov prvi u HNL-u u četiri mjeseca

Miérez je otvorio ludu utakmicu u hladnom Gradskom vrtu prvim golom u HNL-u od 15. kolovoza. Gotovo u idućem napadu zabio je Bohar, a onda uzvratio Antonio Marin prvim šibenskim golom Osijeku nakon pet godina

U prvom nedjeljnom ogledu 19. kola Prve HNL nogometaši Osijeka pobijedili su na svom stadionu Šibenik 3-1.

Time su se Osječani vratili na sam vrh ljestvice. Imaju dva boda više od Rijeke, kao i pet više od Hajduka (Osijek ima utakmicu više od Splićana) te osam više od Dinama (ali i tri utakmice više). Šibenik je ostao sedmi na ljestvici.

Utakmica na stadionu Gradski vrt počela je žestoko pa je tako Osijeku bilo potrebno samo šest minuta za dva gola.

Već u 3. minuti Osijek je poveo, a napokon je za Osječane pogodak zabio Argentinac Ramon Mierez. Naime, kada su u pitanju utakmice Prve HNL Mierez je protiv Šibenika zabio prvi puta nakon 5. kola i 15. kolovoza kada je zatresao mrežu u ogledu protiv Rijeke.

Osijek: 19. kolo Prve HNL: NK Osijek - NK Šibenik

Već u 6. minuti bilo je 2-0. Nakon što Hiroš nije uspio zabiti lopta se odbila do Bohara koji je bio precizan i drugi puta je svladao Rogića.

Osijek: 19. kolo Prve HNL: NK Osijek - NK Šibenik

Šibenik je kao i uvijek ove sezone igrao posve otvoreno te su se šanse nizale na obje strane, a već u 7. minuti bilo je 1-2. Pod gredu je loptu gromovito pospremio Antonio Marin i bio je to prvi pogodak Šibenika u posljednjih sedam utakmica protiv Osijeka!

Naime, prošle sezone je Osijek četiri puta u prvenstvu pobjeđivao Šibenik 4-0, 3-0, 2-0 i 1-0, dok su ove sezone Osječani slavili 2-0 i 3-0!

Utakmica je nastavljena s velikim brojem prilika na obje strane, a prednjačio je Osijek pa je tako Kleinheisler u 33. minuti povećao na 3-1.

Osijek: 19. kolo Prve HNL: NK Osijek - NK Šibenik

U nastavku se utakmice primirila u odnosu na prvih 45 minuta. No, opet je Osijek bio bolji, a šibenski vratar Rogić je spriječio i teži poraz svoje momčadi. Odlično je obranio u dva slučaja, kod udaraca Kleinheislera i Bohara.

Utakmica se mogla zakomplicirati u 86. minuti kada je Šibenik bio blizu smanjenja na 2-3. Nakon kornera pucao je Marin, ali je osječki vratar Malenica nevjerojatnom reakcijom zaustavio loptu i spriječio dramu u finišu ogleda.

Utakmicu je sudila Ivana Martinčić.