Obavijesti

Sport

Komentari 182

Osijek po snijegu do 1. mjesta! Tri gola u 7 minuta i Mierezov prvi u HNL-u u četiri mjeseca

Osijek po snijegu do 1. mjesta! Tri gola u 7 minuta i Mierezov prvi u HNL-u u četiri mjeseca
8

Miérez je otvorio ludu utakmicu u hladnom Gradskom vrtu prvim golom u HNL-u od 15. kolovoza. Gotovo u idućem napadu zabio je Bohar, a onda uzvratio Antonio Marin prvim šibenskim golom Osijeku nakon pet godina

U prvom nedjeljnom ogledu 19. kola Prve HNL nogometaši Osijeka pobijedili su na svom stadionu Šibenik 3-1.

Time su se Osječani vratili na sam vrh ljestvice. Imaju dva boda više od Rijeke, kao i pet više od Hajduka (Osijek ima utakmicu više od Splićana) te osam više od Dinama (ali i tri utakmice više). Šibenik je ostao sedmi na ljestvici.

Pokretanje videa...

Dino Mataković napisao himnu Osijeka VIDEO

Utakmica na stadionu Gradski vrt počela je žestoko pa je tako Osijeku bilo potrebno samo šest minuta za dva gola.

Već u 3. minuti Osijek je poveo, a napokon je za Osječane pogodak zabio Argentinac Ramon Mierez. Naime, kada su u pitanju utakmice Prve HNL Mierez je protiv Šibenika zabio prvi puta nakon 5. kola i 15. kolovoza kada je zatresao mrežu u ogledu protiv Rijeke.

Osijek: 19. kolo Prve HNL: NK Osijek - NK Šibenik

Već u 6. minuti bilo je 2-0. Nakon što Hiroš nije uspio zabiti lopta se odbila do Bohara koji je bio precizan i drugi puta je svladao Rogića.

Osijek: 19. kolo Prve HNL: NK Osijek - NK Šibenik

Šibenik je kao i uvijek ove sezone igrao posve otvoreno te su se šanse nizale na obje strane, a već u 7. minuti bilo je 1-2. Pod gredu je loptu gromovito pospremio Antonio Marin i bio je to prvi pogodak Šibenika u posljednjih sedam utakmica protiv Osijeka!

Naime, prošle sezone je Osijek četiri puta u prvenstvu pobjeđivao Šibenik 4-0, 3-0, 2-0 i 1-0, dok su ove sezone Osječani slavili 2-0 i 3-0!

Utakmica je nastavljena s velikim brojem prilika na obje strane, a prednjačio je Osijek pa je tako Kleinheisler u 33. minuti povećao na 3-1.

Osijek: 19. kolo Prve HNL: NK Osijek - NK Šibenik

U nastavku se utakmice primirila u odnosu na prvih 45 minuta. No, opet je Osijek bio bolji, a šibenski vratar Rogić je spriječio i teži poraz svoje momčadi. Odlično je obranio u dva slučaja, kod udaraca Kleinheislera i Bohara.

Utakmica se mogla zakomplicirati u 86. minuti kada je Šibenik bio blizu smanjenja na 2-3. Nakon kornera pucao je Marin, ali je osječki vratar Malenica nevjerojatnom reakcijom zaustavio loptu i spriječio dramu u finišu ogleda.

Utakmicu je sudila Ivana Martinčić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
HT Prva liga, 19. kolo 13.00 , Gradski vrt; sutkinja: Ivana Martinčić (Koprivnica)
Osijek
Miérez 3', Bohar 6', Kleinheisler 33'
3 : 1
Šibenik
Marin 7'
Sortiranje događaja
90+3'

Osijek je zasluženo pobijedio 3-1 i preuzeo prvo mjesto s dva boda ispred Rijeke prije posljednjega ovogodišnjeg kola i gostovanja na Poljudu kod Hajduka. Šibenčani ostaju sedmi, 12 bodova ispred Hrvatskog dragovoljca, a idući vikend gostuju kod Gorice.

86'

Odmah kontra Osijeka i mrtva šansa za Dakua, Rogić to brani nogom!

86'

Čudesna obrana Marka Malenice! Marin je pucao nakon kornera Šibenika glavom, golman Osijeka jednom rukom to zaustavlja gotovo na liniji!

77'

Nema u nastavku previše događanja na terenu, ali u Osijeku je počeo lepršati snijeg pa gledatelji barem imaju što gledati.

68'

Lovre Rogić spašava Osijek! Odlično je pucao Kleinheisler, tražio drugi gol, ali paradom je to u korner odbio golman Šibenika!

Komentari 182