To je to što me zanima!

Osječka 'svastika': Travnjak u Gradskom vrtu je uništen, triput ih uhvatili u pokušaju diverzije

Pokušali smo učiniti sve što je u našoj moći kako bismo travnjak održali u normalnom stanju nakon što je nepoznati počinitelj na njega bacio otrov. Međutim, travnjak nam jednostavno izumire zbog toga, požalili su se...
Vidi originalni članak

Dok uz Dravu iz dana u dan niče novi ponos Osijeka, stadion Pampas, na drugoj strani grada vandali uništavaju drugi ponos koji je izgrađen 1980. godine. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

NK Osijek već neko vrijeme muku muči s travnjakom u Gradskom vrtu koji je u očajnom stanju nakon što je nepoznati počinitelj prolio otrov po njemu i uništio ga. Štoviše, nije to jedina diverzantska akcija kojoj je meta bio travnjak hrvatskog prvoligaša. Čak triput su vandali pokušali demolirati teren, ali na kraju su uhvaćeni.

- Pokušali smo učiniti sve što je u našoj moći kako bismo travnjak održali u normalnom stanju nakon što je nepoznati počinitelj na njega bacio otrov. Međutim, travnjak nam jednostavno izumire zbog toga, a nije pomogla ni činjenica da se u posljednje vrijeme na njemu odigralo jako puno utakmica pa nije bilo mogućnosti za sanaciju. Oštećeno je gotovo 70 posto travnate površine i nemamo drugog izbora nego pristupiti zamjeni trave u prostoru između šesnaesteraca. Radovi počinju odmah sljedećeg tjedna, a u isto vrijeme bit će i određenih zahvata na travnatoj površini pomoćnog terena - rekao je za Glas Slavonije Ante Polić, direktor stadiona Gradski vrt.

Travnjak je u potpunosti promijenjen u ljeto 2018. godine, a tada su ga prvi isprobali hrvatski reprezentativci koji su igrali protiv Senegala u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo. Savršeno stanje ipak nije dugo potrajalo jer je prije godinu dana bakterija napala travu i nanijela veliku štetu, a sada su se pojavili i vandali koji su prolili otrov po travnjaku uoči utakmice protiv Lokomotive u zadnjem kolu prošle sezone. 

Prva i druga momčad Osijeka su u posljednje vrijeme odigrali jako puno utakmica i travnjak je u sve gorem stanju. U klubu su svjesni da se teško može išta popraviti pa će reprezentativnu pauzu i pauzu od utakmica iskoristiti za promjenu većeg dijela travnjaka.

Podsjetimo, sličan problem imao je i Hajduk prije pet godina kada su nepoznati počinitelji uoči utakmice Hrvatske i Italije kemikalijama nacrtali svastiku koja je odjeknula svijetom, a reprezentacije je na kraju i kažnjena. Počinitelji i dan danas nisu uhvaćeni.

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Hrvatska <3 01.10.2020.

    bio sam oduševljen kada se počeo raditi pampas...a sada kada vidim konstrukciju, vidim da ce to stadion biti isti kao Rujevica...srednja žalost

Komentiraj...
Vidi sve komentare