Sport

Komentari 6

Osječka 'svastika': Travnjak u Gradskom vrtu je uništen, triput ih uhvatili u pokušaju diverzije

Osječka 'svastika': Travnjak u Gradskom vrtu je uništen, triput ih uhvatili u pokušaju diverzije

Pokušali smo učiniti sve što je u našoj moći kako bismo travnjak održali u normalnom stanju nakon što je nepoznati počinitelj na njega bacio otrov. Međutim, travnjak nam jednostavno izumire zbog toga, požalili su se...

Dok uz Dravu iz dana u dan niče novi ponos Osijeka, stadion Pampas, na drugoj strani grada vandali uništavaju drugi ponos koji je izgrađen 1980. godine. 

NK Osijek već neko vrijeme muku muči s travnjakom u Gradskom vrtu koji je u očajnom stanju nakon što je nepoznati počinitelj prolio otrov po njemu i uništio ga. Štoviše, nije to jedina diverzantska akcija kojoj je meta bio travnjak hrvatskog prvoligaša. Čak triput su vandali pokušali demolirati teren, ali na kraju su uhvaćeni.

- Pokušali smo učiniti sve što je u našoj moći kako bismo travnjak održali u normalnom stanju nakon što je nepoznati počinitelj na njega bacio otrov. Međutim, travnjak nam jednostavno izumire zbog toga, a nije pomogla ni činjenica da se u posljednje vrijeme na njemu odigralo jako puno utakmica pa nije bilo mogućnosti za sanaciju. Oštećeno je gotovo 70 posto travnate površine i nemamo drugog izbora nego pristupiti zamjeni trave u prostoru između šesnaesteraca. Radovi počinju odmah sljedećeg tjedna, a u isto vrijeme bit će i određenih zahvata na travnatoj površini pomoćnog terena - rekao je za Glas Slavonije Ante Polić, direktor stadiona Gradski vrt.

Travnjak je u potpunosti promijenjen u ljeto 2018. godine, a tada su ga prvi isprobali hrvatski reprezentativci koji su igrali protiv Senegala u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo. Savršeno stanje ipak nije dugo potrajalo jer je prije godinu dana bakterija napala travu i nanijela veliku štetu, a sada su se pojavili i vandali koji su prolili otrov po travnjaku uoči utakmice protiv Lokomotive u zadnjem kolu prošle sezone. 

Prva i druga momčad Osijeka su u posljednje vrijeme odigrali jako puno utakmica i travnjak je u sve gorem stanju. U klubu su svjesni da se teško može išta popraviti pa će reprezentativnu pauzu i pauzu od utakmica iskoristiti za promjenu većeg dijela travnjaka.

Podsjetimo, sličan problem imao je i Hajduk prije pet godina kada su nepoznati počinitelji uoči utakmice Hrvatske i Italije kemikalijama nacrtali svastiku koja je odjeknula svijetom, a reprezentacije je na kraju i kažnjena. Počinitelji i dan danas nisu uhvaćeni.

 

Najčitaniji članci