To je to što me zanima!

'Ostao bih u reprezentaciji da se Modrić umirovio prije mene...'

Mandžukić, Subašić i Ćorluka odmah su se umirovili. Razmišljao sam o tome, puno razgovarao izbornikom, na kraju sam ostao. Sada je došlo vrijeme, rekao je Rakitić za švicarski Blick...
Vidi originalni članak

Za njega bi današnja utakmica između Hrvatske i Švicarske bila jako emotivna, ali nije ju dočekao. I dalje se mnogi pitanju je li se Ivan Rakitić (33) baš sad morao umiroviti. Pa je li mogao ostati barem do Europskog prvenstva?

POGLEDAJTE VIDEO: Rakitić se oprostio od reprezentacije

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Odabrao je čudan tajming, to je sigurno, i to baš na dan kada je izbornik Zlatko Dalić objavio popis za novi reprezentativni ciklus. No misao o mirovini pojavila se prvi put prije dvije godine kada je Hrvatska osvojila srebro u Rusiji. Bilo je jasno da nas čeka smjena generacije, ostali smo tada bez trojice nogometaša, a mogli smo vrlo lako i bez Rakete. No, da se Modrić kojim slučajem umirovio prije njega, Ivan bi ostao u reprezentaciji.

- Važno je da je jedan od starijih igrača još u reprezentaciji. Da je Modrić napravio taj korak prije mene, ostao bih. Mandžukić, Subašić i Ćorluka odmah su se umirovili. Razmišljao sam o tome, puno razgovarao izbornikom, na kraju sam ostao. Sada je došlo vrijeme. Najveći sam navijač Hrvatske. Momčad ima puno mladih i talentiranih igrača, vrijeme je da preuzmu odgovornost i dobiju prostor za razvoj. Mislim da hrvatski nogomet ima svijetlu budućnost - rekao je Raketa za švicarski Blick u najavi današnje utakmice između Švicarske i Hrvatske koja se igra od 20.45 u St. Gallenu.

Hrvatska je napravila veliki uspjeh, a kada će Švicarska? Zanimalo je kolege iz Blicka.

- Da je stvar samo u broju stanovnika, Rusija i Njemačka uzeli bi sve medalje u Europi, a Kina bi bila nepobjediva. Savršena generacija mora doći, a onda mali detalji rade razliku. Siguran sam da Švicarska ima kvalitetu da napravi jednom takav korak poput našeg u Rusiji. Moraju se dogoditi male i neočekivane stvari koje ne možeš planirati - kazao je igrač Seville. 

Raketa je u reprezentaciji proveo gotovo 13 godina i odigrao 106 utakmica uz 15 golova, a najvažniji su mu sigurno oni penali protiv Danske i Rusije kada je razveselio brojne Hrvate. Možda se prerano umirovio, sigurno je mogao dati Hrvatskoj još puno toga, ali ne smije mu se ništa zamjeriti jer je uvijek ginuo za kockasti dres. I zbog toga mu moramo uvijek biti zahvalni.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • nenno77 07.10.2020.

    Trebal bi se i Kovačič umiroviti...

  • 07.10.2020.

    Morbidna izjava

  • NWO1993 07.10.2020.

    Ja bi umirovio broj 10 u repki sto se Luke tice. Raketa postujem te kao nogometasa ali ne kao covjeka. Ne nosis hlace u kuci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare