To je to što me zanima!

Oštetili Hajduk i Goricu, a HNS ih poslao na hlađenje: Bebek i Zebec neće suditi u idućem kolu

Objavljena su imena sudaca koji će suditi 11. kolo HNL-a, a na popisu nema Marija Zebeca i Ivana Bebeka koji se baš nisu proslavili na utakmicama Hajduka i Lokomotive te Gorice i Rijeke
Vidi originalni članak

Velik broj sudačkih pogrešaka obilježio je 10. kolo Prve HNL, a sada su stigle i posljedice za pojedine suce.

Objavljena su imena sudaca koji će suditi 11. kolo, a na popisu nema Marija Zebeca i Ivana Bebeka koji se nisu baš proslavili u prošlom kolu pa se ovo može shvatiti kao svojevrsna kazna od strane HNS-a kako bi se malo ohladili i naučili iz svojih pogrešaka. Bilo je puno primjedbi na njihovo suđenje pa moraju na prisilni odmor, barem što se tiče sljedećeg kola.

Derbi kola između Osijeka i Hajduka (nedjelja, 19.30) sudit će Igor Pajač, a susret Šibenika i Gorice u petak Tihomir Pejin. Zviždaljka za susret Lokomotive i Slaven Belupa bit će u ustima Duje Strukana, a Osječanin Andrej Burilo dijelit će pravdu na susretu Dinama i Hrvatskog dragovoljca u nedjelju. Derbi della Učka između Rijeke i Istre u subotu sudit će Fran Jović.

Na popisu tako nema dva iskusna suca koji su oštetili Hajduk i Goricu u prošlom kolu. Zebec je u vrtlog javnosti došao nakon što nije dosudio očigledan jedanaesterac za Goricu u završnici protiv Rijeke (4-3). Štefulj je u 93. minuti nagazio Dvornekovića u svome petercu, a Zebecu nije bilo ništa sumnjivo. Dobio je drugu priliku nakon komunikacije s Franom Jovićem iz VAR sobe, no i nakon pregleda snimke za njega penala nije bilo.

Osim toga, kako tvrdi sudački ekspert Mario Strahonja, morao je ponoviti penal Rijeke jer je jedan gostujući igrač prerano ušao u šesnaesterac, a uz to, prema riječima Strahonje, propustio je pokazati crveni karton igraču Rijeke Krešiću.

Ivan Bebek je pak na svoj način vodio utakmicu Hajduka i Lokomotive na Poljudu. Vodio je brojne razgovore s igračima i trenerima sa željom da pokaže svoj autoritet, a početkom utakmice napravio je veliki previd nakon što je propustio svirati jedanaesterac za Hajduk. De Haas je u svome petercu sapleo Marka Livaju, no za Bebeka penala nije bilo. Čak nije išao niti pogledati snimku, a to je izazvalo žestok prosvjed od strane Livaje koji je na kraju zaradio žuti karton. A Bebek hlađenje.

- Saplitanje nije namjerno ni velikog intenziteta, ali upravo je kriterij izgledne situacije onaj zbog kojeg je to bilo za kazneni udarac. Igrač Lokomotive narušio je protivniku koordinaciju i pokret - kazao je Mario Strahonja u emisiji Stadion. 

Idi na 24sata

Komentari 106

  • EastEndLegacY 29.09.2021.

    Ne odmaraju dečki zbog toga, nego su nagrađeni i obojica sude Europu u četvrtak te stoga zato nisu delegirani na utakmice HNLa za vikend.

  • Mendieta6 29.09.2021.

    Zar nije VAR tu da ispravlja greske sudaca a ne neke komisije kad su klubovi vec osteceni?

  • 28.09.2021.

    Detalj sa splitske utakmice je dvojben, kontakt je bio bas mizeran, ali Livada zna lijepo pasti, ko da ga je grom pokosio, a na straznjoj kameri se jasno vidi da je bila ruka lagano u visini recimo njegovog desnog bubrega. A on iscenira saplitanje nogu. Dobar igrac, ali takve prevare mu stvarno ne trebaju. Hajduk bi i bez toga sigurno pobijedio Lokomotivu. Ali zato su tu 24 sata, hajdukov portal koji ce sad vristati kako je on ostecen. Niti Slobodna Dalmacija ne kmeci toliko. Sram vas moze biti na pristranosti. A kad je npr u proslom prvenstvu dok se vodila bitka za naslov, Dinamo je dva puta tesko ostecen protiv Osijeka, Varazdina i Rijeke. Naravno, sutili ste ko pizde. Vi ste smece, jer ste sluzite dvostrukim mjerilima

Komentiraj...
Vidi sve komentare