To je to što me zanima!

Osvojio srebro s Hrvatskom na Euru, sada postaje Rumunj: 'On je najbolje lijevo krilo u ligi!'

Drugu godinu Ravnić igra u Constanti, u koju je stigao iz Zagreba, a Rumunji se nadaju da će sve stići odraditi do svibnja kada igraju protiv Češke u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2025.
Vidi originalni članak

Nakon Ante Kuduza, Rumunjska bi mogla naturalizirati još jednog hrvatskog rukometaša. Valentino Ravnić (28), koji je s Hrvatskom osvojio europsko srebro 2020. godine, trebao bi uskoro dobiti sportsko državljanstvo i po ubrzanom postupku riješiti potrebnu papirologiju da zaigra za Rumunjsku.

Ravnić drugu godinu igra u Constanti, u koju je stigao iz Zagreba, ove je sezone na 77 golova u prvenstvu, a 36 u Europskoj ligi. Rumunji u svibnju igraju protiv Češke u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2025. koje se održava u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj, ali za to Ravnić neće sigurno biti na dispoziciji.

Iz rumunjske reprezentacije na neodređeno se povukao Negru, prvo lijevo krilo, pa novi izbornik George Buricea u Ravniću vidi najbolju zamjenu. I on je od predsjednika saveza osobno zatražio da se pokrene proces naturalizacije.

- Ravnić je najbolje lijevo krilo u ligi, trebam ga i u napadu i u obrani jer jedini može odgovoriti u 5-1 obrani.

Nakon 2022. Ravnić nije igrao za hrvatsku reprezentaciju, tek od 2025. može zaigrati za Rumunjsku.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • bedak11 12.04.2024.

    -Rukomet - Sport izaberi jedno i samo jedno

  • drvojeravno 12.04.2024.

    Ebiga frende, svi koji ovaku idu za druge reprezentacije znaju da u svojoj ne mogu izboriti ni mjesto na klupi! Tako da dobar odabir sretno

Komentiraj...
Vidi sve komentare