To je to što me zanima!

Otac Mirne Jukić u Ciboni: Neću biti zamjena za Prkačina

STRUČNI SURADNIK Željko Jukić je razgovarao s čelnicima Cibone. Pomoći će Nikši Prkačinu u struci i programu. Prije rata bio je košarkaški trener u Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Volio bih pomoći Ciboni. Zvao me zagrebački gradonačelnik Milan Bandić da dođem. No sigurno ne bih bio sportski direktor, rekao je Željko Jukić.

Prije rata Jukić je bio košarkaški trener u Hrvatskoj, radio je u Vuteksu, Borovu, Zaboku i Dubrovniku.

Široj javnosti poznatiji je kao otac i trener plivača Mirne i Dinka Jukića, koji su osvajali svjetske i olimpijske medalje za Austriju.

- Jukić je veliki sportski stručnjak i može nam pomoći. Prkačin je prije nekoliko dana razgovarao s njim cijelu večer. Tko ne bi Jukića htio dovesti - istaknuo je Zdenko Antunović.

Nikša Prkačin bi, prema toj priči, ostao sportski direktor, a Jukić bi pomogao oko struke i programa. Pogotovo u mlađim kategorijama.

- Zainteresiran sam, ali me zanima što klub hoće. Što ih zanima, preživljavanje, regionalna liga ili Euroliga. Ako predstave ozbiljnu ideju, rado bih ušao u taj projekt. Cibona je ozbiljan klub i volio bih bolje posložiti struku, racionalnije ugovore ponuditi igračima - rekao je Jukić, koji, nabrajajući sve što bi radio u Ciboni, ipak malo zadire u ulogu sportskog direktora.

- Ma ne, više bih bio spona između igrača, Prke i vodstva kluba - istaknuo je Jukić.

Problem je samo što Jukić ne bi bio često u Zagrebu. U Beču priprema sina za OI u Riju 2016. godine.

- Bandić je spomenuo da bih se ja sa sinom preselio u Zagreb. Dinko bi dobio dobre uvjete, no sve će ovisiti o izborima za gradonačelnika - rekao je Jukić.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • jolle milito 10.01.2013.

    A kaj Šemsudin tu radi?

  • pixma 10.01.2013.

    Idite u Beč,čuj trenirat će u Ciboni ali neće biti u Zagrebu,valjda će dolaziti samo po lovu.

  • Šarlota 10.01.2013.

    Sve je to glumačka akademija. Narodu kruha i igara, a plijen pljačkašima. Neka se sportom bave oni koji su sposobni i koji to žele, ma ne da Bandić "kupuje" sport i sportaše proračunskim novcem, a bogme niti ovakve "trenere". :(

Komentiraj...
Vidi sve komentare