To je to što me zanima!

Otišao je još jedan mladić: Filip Ozobić u Spartaku!

Momak iz Bjelovara, koji je dosad igrao u Dinamu i Zadru, odlazi u Moskvu. Mladi je reprezentativac i vjeruje da neće biti od onih koji se brzo vraćaju
Vidi originalni članak

Filip Ozobić (18) ostvario je san, već je potpisao inozemni ugovor. U četvrtak je otputovao u Moskvu, gdje će pokušati izboriti mjesto u prvoj momčadi Pletikosina Spartaka.
- Ne, ne bojim se, možda imam mali tremu - rekao je dečko iz Bjelovara, koji je u Moskvu otišao kao junior Zadra i hrvatski mladi reprezentativac. U tišini, daleko od medija, Ozobića su u Moskvu odveli Marko Naletilić i suradnik Zvonimir Bljajić. 
- Gledali su me na tri utakmice još dok sam igrao za reprezentaciju U-17 i tada smo se već sve bili dogovorili. Bio sam sa Spartakom i na pripremama u Španjolskoj, odmah sam vidio kako je to velik klub. I sad prvi put idem u Moskvu, tamo me čeka vozač, spreman je i stan - rekao je Filip, rođenI Bjelovarac, koji je do mladih reprezentacija došao iz Mladosti iz Ždralova, istoga kluba u kojemu je igrao Ognjen Vukojević. Bio je i u Dinamu, ali je otišao u Zadar i otamo u Moskvu.
- Htio sam ići u Pomorsku školu, pa smo se preselili u Zadar - smije se Filip, koji će u Moskvi odmah ručati i večerati sa Stipom Pletikosom. Koji više nije prvi golman Moskovljana.
- I ja ću prvo vrijeme igrati za drugu momčad Spartaka, koja je već četiri godine zaredom prvak Rusije. Ali, vjerujem u sebe, znam da mogu uskoro ući u prvu momčad - kaže Ozobić, koji se najbolje snalazi na poziciji polušpice i obožava Luku Modrića. Uz to je već i maneken modne marke Sweet Years čiji su vlasnici Paolo Maldini i Christian Vieri. Svoje "poslodavce" nije još upoznao.
- Daj bože da ih upoznam, daj bože i da budem bar približno kao Luka Modrić - rekao je Ozobić. koji je čuo da se Denis Glavina, koji se vraća u Dinamo iz Ukrajine, pokajao što je otišao premlad.
- Nadam se da ću se ja izboriti za svoje mjesto, da se  neću tako brzo vratiti. Dok sam bio sa Spartakom na pripremama trener je bio Čerčesov i rekao mi je da je jako zadovoljan sa mnom. Vidjet ćemo - dodao je Filip, koji je otkrio čemu se još nada:
- Imam djevojku, ali ne bih otkrio njezino ime. Nadam se da će me čekati - nasmijao se još jednom i krenuo u - neizvjesnost.

Vidjeli ga i uzeli prije Kramarića
Filip Ozboić dosad je odigrao 42 utakmica, a zabio je i pet golova za razne kategorija mladih reprezentacija. Moskovski Spartak ga je primijetio i odamh odlučio dovesti gledajući ga u tri susreta U-17 reprezentacije. U kojima je uz njega igrala i nova zvijezda Dinama Andrej Kramarić.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • nixxx 09.07.2009.

    Naravno da je otišao kada igraju koje kakvi Kamerunci, Kinezi, Rumunji, Brazilci, Argentinci i tko zna tko sve ne. Ne bi mi bilo krivo da svi oni naprave neki rezultat u našim klubovima, npr. da bar jedan klub ode u Ligu prvaka (o četvrtfinalima, polufinalima i dalje da i ne govorimo), ali za ove izlete u Europi i za domaće prvenstvo korisnije je da igraju naši dečki.

  • torcida_dinamo 09.07.2009.

    lijepa ova cura. je li mu seka ili .....

  • bart85 09.07.2009.

    Želim mu sreću u Moskvi ali takvi koji odu prerano rijetko uspiju. Kolko god pljuvali HNL iz njega su izašli igrači tipa Srna, Dudu, Modrić....

Komentiraj...
Vidi sve komentare