To je to što me zanima!

Otišao zbog samoće: 'Nije se bezveze odrekao toliko novca'

IZOLACIJA I NEMOĆ Za razliku od Splita, u Cedeviti nije imao veterane kluba s kojima bi se družio. Nije mogao ni doprijeti do igrača, a gazda je stalno na putu...
Vidi originalni članak

Još u šoku zbog iznenadnog odlaska Božidara Maljkovića s klupe, košarkaši Cedevite otputovali su u Milano, gdje večeras (20.45 sati) igraju ključnu utakmicu za plasman u Top 16 Eurolige.

O razlozima Božina odlaska još se može samo nagađati.

- Pretpostavljam da ima velik razlog, sigurno se nije bezveze odrekao tolikog novca - prokomentirao je Dino Rađa, njegov bivši igrač iz Jugoplastike, na koju se Maljković tako rado uvijek vraćao.

U Splitu je imao mnogobrojne bivše igrače, s kojima je uvijek “visio” u klubu. Tako je bilo i u većini klubova koje je vodio. Sportskom direktoru Mateju Mamiću požalio se da se osjeća izolirano. Vjerojatno jer nije imao takvo društvo, a i teško mu je bilo doći do gazde kluba Emila Tedeschija, koji je često na poslovnim putovanjima.

Osim toga, nije mogao igrače natjerati na veći angažman u utakmicama ABA lige, u kojima se Cedevita muči. Na poluvremenu utakmice sa Szolnokijem rekao im je da u slučaju poraza odlazi. Cedevita je dobila tu utakmicu, ali Božo je ipak otišao.

U Milanu i u Beogradu protiv Partizana momčad će voditi dosadašnji pomoćnik Jakša Vulić, koji je već više puta vodio Cedevitu, no u klubu hitno traže neko dugotrajno rješenje.

- Ljetos sam od Maljkovića izgubio bitku za trenera Cedevite, ali svakako sam zainteresiran. Momčad je korektna i kvalitetna. No kontakta još nije bilo - rekao je Aco Petrović, najizgledniji kandidat.

Neven Spahija dao je naslutiti da ga ovaj posao ne zanima, ali u kombinacijama je sjajni srpski stručnjak Aleksandar Džikić.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • libeluli 23.11.2012.

    neka sami treniraju šta će im trener...rezultati opet isti

  • Yassa 22.11.2012.

    nije božo čovjek koji toliko voli novac koliko voli društvo iz sporta i ljude u sportu a da gleda nacijonalno nebi ni došao

  • RadekBejble 22.11.2012.

    Ma u ugovoru je stavka da smije piti samo cedevitu od naranče,a Božo bi od limuna,samo šef ne da.

Komentiraj...
Vidi sve komentare