To je to što me zanima!

Otkazali su maraton u Wuhanu zbog 26 novozaraženih u Kini

Utrka je trebala okupiti 26.000 trkača, ali Kinezi su zbog straha za širenje zaraze korona virusom uoči Zimskih olimpijskih igara odustali u posljednji tren. Još se ne zna hoće li se trčati u Pekingu za tjedan dana
Vidi originalni članak

Maraton u Wuhanu, koji se trebao održati u nedjelju, odgođen je u zadnji trenutak jer raste zabrinutost zbog sve većeg broja zaraženih korona virusom u Kini gdje se u veljači održavaju Zimske olimpijske igre (od 4. veljače do 20. veljače). 

POGLEDAJTE VIDEO: Promocija studenata u Wuhanu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kina je u nedjelju, nešto više od sto dana prije početka ZOI, zabilježila 26 zaraženih. Kineske vlasti nastoje zadržati zarazu pod kontrolom provodeći masovna testiranja i ciljana zatvaranja.

Međutim, kako je broj zaraženih u porastu, organizatori maratona u Wuhanu su objavili da ga odgađaju jer žele "izbjeći rizik širenja epidemije".

Maraton i polumaraton u Wuhanu, gradu u kojem je korona virus prvi put identificiran krajem 2019. godine, okuplja 26.000 trkača.

Kina je drastično smanjila broj zaraženih zahvaljujući kampanji cijepljenja i strogom zatvaranju granica. 

Sljedeću nedjelju trebao bi se održati Pekinški maraton, ali agencija France Presse nije došla do informacije hoće li i on biti odgođen.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • vanstruje 24.10.2021.

    26 zaraženih na 1.4 milijarde ljudi! hahahaahahha! Svijet je otišao u k.r.c. To je prema Hr. kao da kod nas ima 0.074 zaraženih

  • Pink_Panther24 24.10.2021.

    Igra lignji

Komentiraj...
Vidi sve komentare