To je to što me zanima!

Otpisani 'starci' u Poljskoj: Klinci pokorili Eurobasket

Hrvatska je bila najstarija momčad na EP-u s prosjekom od 28,4 godine. Točno šest godina starija od Srbije čiji najstariji igrač ima 26 godina
Vidi originalni članak

Reprezentacije koje igraju finale Eurobasketa, Španjolska i Srbija, u svojim sastavima imaju samo dva igrača starija od 30 godina. Jorge Garbajosa je “starac”, na leđima mu je 31, a Alex Mumbru broji 30.
- Iduće Svjetsko i Europsko prvenstvo su zajamčeni i to je prava prilika da nekoliko mlađih igrača uđe u prvu momčad - rekao je hrvatski izbornik Jasmin Repeša, koji im na ovom natjecanju nije imao hrabrosti dati priliku. Najmlađi naši igrači bili su 25-godišnjaci Roko Ukić i Marko Banić.
U sljedećem bi im se ciklusu trebali pridružiti Ante Tomić (22) i Stanko Barać (23), koji je već lani igrao na OI-ju, ali svakako i oni još mlađi. Cibonino pojačanje Bojan Bogdanović najbolji je igrač naše U-20 reprezentacije, Mario Delaš i Tomislav Zubčić nositelji su U-19 repke, koja je ovog ljeta osvojila svjetsku broncu, no nitko od njih još se nije dokazao ni u klubovima. Pogled u budućnost pada i na Tonija Prostrana, jedinoga našeg predstavnika na All-Staru U-18 igrača u Katowicama.
Za usporedbu, tamo je bilo čak pet Srba, no oni su posebna priča. Sa 26-godišnjim Nenadom Krstićem kao najstarijim igračem osvojit će europsku medalju.



ANTE TOMIĆ (22), Hrvatska
Mnogi ne mogu oprostiti Repeši što ga nije poveo u Poljsku da skuplja iskustvo. Ovaj 217 cm visoki Dubrovčanin treba ojačati i otići u jači klub od Zagreba.

MILOŠ TEODOSIĆ (22), Srbija
U Poljskoj je iskočio kao glavni igrač fenomenalne mlade srpske reprezentacije. Ne samo da ima šut, ulaz i pregled igre nego je i rođeni vođa ove generacije.

ERSAN ILYASOVA (22), Turska
Zvijezda turske repke nakon fantastične sezone u Barceloni odlazi u NBA, gdje će s našim Ukićem igrati u Milwaukeeju, a tamo od njega puno očekuju.

NICOLAS BATUM (20), Francuska
Ako na parketu nema Parkera, Batum je glavni. Dečko zna sve s loptom, a uz to ima i fantastične fizičke predispozicije. Već ima NBA sezonu iza sebe.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • matija1991 20.09.2009.

    eHrvatska treba tvoju pomoć... Zaigraj i ti... http://www.erepublik.com/en/referrer/Matija-1991

  • deckosamora 20.09.2009.

    ne prenosite finale jer igraju srbi....hrt papci..dosta je dinama i mamica

  • JAX 20.09.2009.

    ovo sve govori

Komentiraj...
Vidi sve komentare