Obavijesti

Sport

Komentari 4

Otpisani 'starci' u Poljskoj: Klinci pokorili Eurobasket

Otpisani 'starci' u Poljskoj: Klinci pokorili Eurobasket
6

Hrvatska je bila najstarija momčad na EP-u s prosjekom od 28,4 godine. Točno šest godina starija od Srbije čiji najstariji igrač ima 26 godina

VIDEO

Reprezentacije koje igraju finale Eurobasketa, Španjolska i Srbija, u svojim sastavima imaju samo dva igrača starija od 30 godina. Jorge Garbajosa je “starac”, na leđima mu je 31, a Alex Mumbru broji 30.
- Iduće Svjetsko i Europsko prvenstvo su zajamčeni i to je prava prilika da nekoliko mlađih igrača uđe u prvu momčad - rekao je hrvatski izbornik Jasmin Repeša, koji im na ovom natjecanju nije imao hrabrosti dati priliku. Najmlađi naši igrači bili su 25-godišnjaci Roko Ukić i Marko Banić.
U sljedećem bi im se ciklusu trebali pridružiti Ante Tomić (22) i Stanko Barać (23), koji je već lani igrao na OI-ju, ali svakako i oni još mlađi. Cibonino pojačanje Bojan Bogdanović najbolji je igrač naše U-20 reprezentacije, Mario Delaš i Tomislav Zubčić nositelji su U-19 repke, koja je ovog ljeta osvojila svjetsku broncu, no nitko od njih još se nije dokazao ni u klubovima. Pogled u budućnost pada i na Tonija Prostrana, jedinoga našeg predstavnika na All-Staru U-18 igrača u Katowicama.
Za usporedbu, tamo je bilo čak pet Srba, no oni su posebna priča. Sa 26-godišnjim Nenadom Krstićem kao najstarijim igračem osvojit će europsku medalju.



ANTE TOMIĆ (22), Hrvatska
Mnogi ne mogu oprostiti Repeši što ga nije poveo u Poljsku da skuplja iskustvo. Ovaj 217 cm visoki Dubrovčanin treba ojačati i otići u jači klub od Zagreba.

MILOŠ TEODOSIĆ (22), Srbija
U Poljskoj je iskočio kao glavni igrač fenomenalne mlade srpske reprezentacije. Ne samo da ima šut, ulaz i pregled igre nego je i rođeni vođa ove generacije.

ERSAN ILYASOVA (22), Turska
Zvijezda turske repke nakon fantastične sezone u Barceloni odlazi u NBA, gdje će s našim Ukićem igrati u Milwaukeeju, a tamo od njega puno očekuju.

NICOLAS BATUM (20), Francuska
Ako na parketu nema Parkera, Batum je glavni. Dečko zna sve s loptom, a uz to ima i fantastične fizičke predispozicije. Već ima NBA sezonu iza sebe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu