To je to što me zanima!

Ovo je baza Bilić Boysa: Uzeli kamp koji su rezervirali Turci!

Darijo Srna i Eduardo nahvalili su Šahtarovo čudo od kampa. Kirša će, neslužbeno doznajemo, biti baza Bilić Boysa čak i ako nam ždrijeb odredi da igramo u Poljskoj
Vidi originalni članak

Kirša je bila zapušteno zemljište na kojem je Rinat Ahmetov 1999. godine sagradio moderni trening-centar. Uložio je milijune i napravio devet terena s reflektorima, od čega je jedan s umjetnom travom. Ima hotel s četiri zvjezdice i rehabilitacijski centar, a smješten je odmah do umjetnog jezera.

Trening-centar Šahtara trebao bi biti kamp naše reprezentacije na Europskom prvenstvu sljedeće godine.

- Razmatrali smo nekoliko kampova, ali ne znam što bi se trebalo dogoditi da sljedeće godine ne budemo u Donjecku - rekao je glavni tajnik Hrvatskoga nogometnog saveza Zorislav Srebrić.

Šahtarov kamp najviše su nahvalili kapetan tog ukrajinskoga kluba Darijo Srna te Eduardo da Silva. U njemu je nekoliko puta bio i izbornik Bilić.

- Ma taj kamp je čudo, nešto savršeno - rekao je Bilić nakon posjeta hrvatskim reprezentativcima u Donjecku.

Od središta grada Kirša je udaljena petnaestak minuta. Tako izdvojena reprezentativcima nudi velik mir, do kampa vodi samo jedna cesta, a uokolo nema ničega. Kirša je savršen kamp i neslužbeno doznajemo - tamo će Bilić Boysi boraviti na EP-u idućeg ljeta čak i ako naša skupina bude igrala u Poljskoj.

- Kiršu su bili rezervirali Turci. Mi nismo ništa rezervirali prije nego što smo se plasirali. Kamp je zaista fantastičan - rekao je Zorislav Srebrić.

Reprezentativci će imati savršeno okruženje

Na zadnja dva velika natjecanja, SP-u 2006. u Njemačkoj te EP-u 2008. u Austriji, kampovi su bili u toplicama. Igrači su ipak bili okruženi navijačima i “običnim” ljudima.

- Ovdje je to nemoguće. Kamp je samo za nas igrače. Ma čudo je, stvarno nam ovdje ništa ne nedostaje. Imamo jezero, vrhunske terene, kliniku, restoran, sve što nam treba - opisao je napadač Šahtara Eduardo da Silva.

- Ima ovdje i svega za razonodu, biljar, stolni nogomet, a i priroda je lijepa, pa je lako i roštilj organizirati - dodao je u šali Dudu.

Vodstvo HNS-a donedavno je razmišljalo kamp izabrati tek nakon ždrijeba skupina 2. prosinca, no zbog oduševljenja Srne, Eduarda i Slavena Bilića odlučilo je i prije toga.

Do Varšave je čak 1600 km

STALNO U ZRAKU:

Put do Varšave traje dva sata i pet minuta, no svejedno je kraći nego do bilo kojeg drugog poljskoga grada.

Bude li Hrvatska u skupinama A ili C, odmah će biti jasno da će na Euru - letjeti. Te se skupine igraju u Poljskoj. Najkraći let od Donjecka je do Varšave, do koje se leti dva sata i pet minuta, a najduži do Poznana, dva sata i 24 minuta. Samo na na utakmice u skupini i povratak u kamp Hrvatska će u zraku provesti otprilike 13 sati.

Hrvatskoj do finala u Kijevu treba sat i 19 minuta leta

Četvrtfinala će se igrati u Gdansku, Donjecku, Varšavi i Kijevu, polufinala u Donjecku i Varšavi, a finale na obnovljenom olimpijskom stadionu u Kijevu. Uđe li Hrvatska u finale, morat će prevaliti 826 kilometara do Kijeva. to bi bio sladak put...

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Chelsea_Boy_98 01.12.2011.

    prvi put da HNS ne stedi :)

  • user_135908 01.12.2011.

    gotiva kamp

  • razumni...not 30.11.2011.

    dobro ajmo prvo zdrijeb pricekat pa onda vidit di ce nasa repka bit,bolje poljska jer je bliza i manje para,a ako igramo u donjecku to je autom 30 sati avionom 5 i pol..u jednom smijeru(provjerio sam sve opcije)

Komentiraj...
Vidi sve komentare