Obavijesti

Sport

Komentari 22

Ovo je baza Bilić Boysa: Uzeli kamp koji su rezervirali Turci!

Ovo je baza Bilić Boysa: Uzeli kamp koji su rezervirali Turci!
4

Darijo Srna i Eduardo nahvalili su Šahtarovo čudo od kampa. Kirša će, neslužbeno doznajemo, biti baza Bilić Boysa čak i ako nam ždrijeb odredi da igramo u Poljskoj

VIDEO

Kirša je bila zapušteno zemljište na kojem je Rinat Ahmetov 1999. godine sagradio moderni trening-centar. Uložio je milijune i napravio devet terena s reflektorima, od čega je jedan s umjetnom travom. Ima hotel s četiri zvjezdice i rehabilitacijski centar, a smješten je odmah do umjetnog jezera.

Trening-centar Šahtara trebao bi biti kamp naše reprezentacije na Europskom prvenstvu sljedeće godine.

- Razmatrali smo nekoliko kampova, ali ne znam što bi se trebalo dogoditi da sljedeće godine ne budemo u Donjecku - rekao je glavni tajnik Hrvatskoga nogometnog saveza Zorislav Srebrić.

Šahtarov kamp najviše su nahvalili kapetan tog ukrajinskoga kluba Darijo Srna te Eduardo da Silva. U njemu je nekoliko puta bio i izbornik Bilić.

- Ma taj kamp je čudo, nešto savršeno - rekao je Bilić nakon posjeta hrvatskim reprezentativcima u Donjecku.

Od središta grada Kirša je udaljena petnaestak minuta. Tako izdvojena reprezentativcima nudi velik mir, do kampa vodi samo jedna cesta, a uokolo nema ničega. Kirša je savršen kamp i neslužbeno doznajemo - tamo će Bilić Boysi boraviti na EP-u idućeg ljeta čak i ako naša skupina bude igrala u Poljskoj.

- Kiršu su bili rezervirali Turci. Mi nismo ništa rezervirali prije nego što smo se plasirali. Kamp je zaista fantastičan - rekao je Zorislav Srebrić.

Reprezentativci će imati savršeno okruženje

Na zadnja dva velika natjecanja, SP-u 2006. u Njemačkoj te EP-u 2008. u Austriji, kampovi su bili u toplicama. Igrači su ipak bili okruženi navijačima i “običnim” ljudima.

- Ovdje je to nemoguće. Kamp je samo za nas igrače. Ma čudo je, stvarno nam ovdje ništa ne nedostaje. Imamo jezero, vrhunske terene, kliniku, restoran, sve što nam treba - opisao je napadač Šahtara Eduardo da Silva.

- Ima ovdje i svega za razonodu, biljar, stolni nogomet, a i priroda je lijepa, pa je lako i roštilj organizirati - dodao je u šali Dudu.

Vodstvo HNS-a donedavno je razmišljalo kamp izabrati tek nakon ždrijeba skupina 2. prosinca, no zbog oduševljenja Srne, Eduarda i Slavena Bilića odlučilo je i prije toga.

Do Varšave je čak 1600 km

STALNO U ZRAKU:

Put do Varšave traje dva sata i pet minuta, no svejedno je kraći nego do bilo kojeg drugog poljskoga grada.

Bude li Hrvatska u skupinama A ili C, odmah će biti jasno da će na Euru - letjeti. Te se skupine igraju u Poljskoj. Najkraći let od Donjecka je do Varšave, do koje se leti dva sata i pet minuta, a najduži do Poznana, dva sata i 24 minuta. Samo na na utakmice u skupini i povratak u kamp Hrvatska će u zraku provesti otprilike 13 sati.

Hrvatskoj do finala u Kijevu treba sat i 19 minuta leta

Četvrtfinala će se igrati u Gdansku, Donjecku, Varšavi i Kijevu, polufinala u Donjecku i Varšavi, a finale na obnovljenom olimpijskom stadionu u Kijevu. Uđe li Hrvatska u finale, morat će prevaliti 826 kilometara do Kijeva. to bi bio sladak put...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...