To je to što me zanima!

Ovo je dres prvog nogometnog kluba koji slavi 160. rođendan!

Nogomet je rođen na današnji dan prije 160 godina, kad je osnovan prvi klub u svijetu. Bio je to Sheffield u Engleskoj. Iako je danas tek u osmoj ligi, ima planove kojima bi došao do vrha
Vidi originalni članak

Današnji je datum jedan od najvažnijih u nogometnom svijetu. Naime, prije 160 godina osnovan je prvi nogometni klub, Sheffield Football Club. Bilo je to neslužbeno rođenje najpopularnije sporedne stvari na svijetu.

Sheffield je zaslužan za prva pravila nogometne igre, prvu organiziranu momčad, zaigrao je u prvom nogometnom derbiju i još puno toga. Danas se natječe tek u osmom rangu engleskog nogometa, ali pokušava se vratiti na stare staze slave.

U klubu, naime, rade na tome da se vrate na prvotni teren na kojem su igrali, nazvan "Domom nogometa", a popularan je među navijačima jer ima najjeftinije dresove u svijetu nogometa, 25 britanskih funti odnosno oko 210 kuna.

- Ovo je povijesni događaj za nogomet i sjajna prilika da se svi okupimo i prisjetimo početka ove prelijepe igre - rekao je predsjednik kluba Richard Tims i najavio niz događaja kojima će Sheffield proslaviti ovu obljetnicu.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • jimbbbo 25.10.2017.

    Kakvi crni englezi

  • dsmilja1 24.10.2017.

    Kaj nije hajduk najstariji klub na svijetu? Prvo je nastao haydug, pa onda ameba, pa onda....

  • Joker123 24.10.2017.

    Sve najbolje

Komentiraj...
Vidi sve komentare