To je to što me zanima!

Ovo je i za tebe, Joža! Boysi su razvili zastavu s likom Kužea...

Dinamo je izborio proljeće u Europi, veliko je slavlje bilo na Maksimiru, a mnogi su i zaplakali. Najvjerniji Dinamovi navijači prisjetili su se i njihovog najdražeg trenera, "jednog od njih", Josipa Kužea
Vidi originalni članak

Ideš s nama u Europu! S Josipom Kužeom Boysi su ušli u europsko proljeće. Razvili su najvjerniji Dinamovi navijači veliku zastavu s likom najdražeg im trenera koji je prije pet godina izgubio borbu s leukemijom. Boysi su ga tada ispratili komemoracijom na tribini, bakljadom na sahrani, muralom kod sjeverne tribine...

Kuže je vodio Dinamo u tri navrata, a svojim je temperamentom osvojio srca Bad Blue Boysa. Mladi trener Kuže u svom je prvom mandatu na Dinamovoj klupi vodio Modre u vrijeme žestokih političkih previranja, a pomaganjem na terenu na neodigranoj utakmici 13. svibnja 1990. zaslužio je posebno mjesto u srcima svih Dinamovaca.

Imao je problema s kockom, ali nakon antologijske rečenice ni to mu nisu mogli zamjeriti.

- Jesam li veći kockar ja koji sam prokockao vlastiti novac ili neki koji su prokockali Svetinju, osmijeh djece i radost navijača?! 

Više se na to gledalo kao malu mrlju u njegovom životopisu, jer je svojom duhovitošću, ali i iskrenosti, uvijek našao pravo objašnjenje za svoje postupke.

Nisu mu zamjerili ni loše izvedbe u drugom navratu, Kup debakl u Ivanić Gradu u trećem navratu na klupi jer je on za njih bio prije svega čovjek. Dinamo je ušao u knockout fazu Europske lige, a s njima i Josip Kuže u redovima Boysa jer on je zauvijek "jedan od njih".

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Karafnciger 09.11.2018.

    Eto vidiš —može se bez baklji, psovki, vrijeđanja i tučnjave! Pjesma, podrška, transparenti, sve dostojno svetinje i grada... jednom rječju nogomet!

  • Purger1_1 09.11.2018.

    Svaka čast! Kapa do poda! Kume jedan i jedini neponovljivi.

  • tipfeler 09.11.2018.

    Jesu to pravi BBB ili "plaćenici"?

Komentiraj...
Vidi sve komentare