To je to što me zanima!

Ovo je najbolja momčad Hrvata kojima uskoro istječe ugovor

Bit će na ljeto sjajnih igrača sa slobodnim papirima. Među njima i nekoliko sjajnih Hrvata. Podsjetimo, igrači imaju pravo pregovarati s drugim klubovima šest mjeseci prije isteka ugovora bez znanja svog kluba
Vidi originalni članak

Zimski mercato još je u tijeku, a ozbiljniji klubovi već rade projekcije i dogovaraju poslove za ljeto. Uvođenjem Bosmanova pravila 1995. godine promijenio se nogomet. Spomenutim pravilom igrač istekom ugovora dobio je pravo bez odštete prijeći u drugi klub.

POGLEDAJTE VIDEO: Luka Modrić na Kutiji šibica

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bit će na ljeto sjajnih igrača sa slobodnim papirima. Među njima i nekoliko sjajnih Hrvata. Podsjetimo, igrači imaju pravo pregovarati s drugim klubovima šest mjeseci prije isteka ugovora bez znanja svog kluba. Složili smo najbolju postavu Hrvata koji će na ljeto biti tražena roba.

  • Ivo Grbić (28) u Atletico Madrid došao je u ljeto 2020. Nikad nije dobio ozbiljniju priliku. Tko mu može i zamjeriti, konkurent za poziciju mu je Slovenac Jan Oblak, po mnogima jedan od najboljih, ako ne i najbolji golman na svijetu. Bio je u sezoni 21/22. na posudbi u Lilleu, ali nisu ga Francuzi otkupili. Ove sezone još čeka na nastup. Izgledno je da će na ljeto promijeniti sredinu.
  • Dino Mikanović (29) u siječnju 2022. vratio se u Hajduk iz Kazahstana. Imao je dobar status, ali krajem prošle sezone zbog problema s pubičnom kosti ispao je iz ritma, propustio je nekoliko utakmica. Ove sezone konkurencija su mu Fahd Moufi i Niko Sigur pa će i on na ljeto tražiti novu destinaciju. Ove sezone odigrao je devet utakmica (236 minuta) i ima jednu asistenciju.
  • Matej Jonjić (32) bio je u Hajduku i Osijeku, ali već godinama karijeru "ganja" u Aziji. Bio je u Južnoj Koreji, Kini, a sad je u Japanu. Istječe mu ugovor s japanskim prvoligašem Cerezo Osakom. U japanskoj ligi odigrao je 183 utakmice uz 12 golova i tri asistencije. Bio je jedan od najboljih skakača u Japanu, novi klub neće mu biti teško pronaći.
  • Matej Mitrović (30) imao je veliku perspektivu, ali karijeru su mu usporile ozljede. U ljeto 2022. vratio se iz Club Bruggea u Rijeku, ali odmah se ozlijedio. Propustio je gotovo cijelu prošlu sezonu. Vratio se ove sezone motiviraniji nego ikad i jedan je od najboljih stopera lige. Odigrao je 19 utakmica uz po gol i asistenciju. Možda se izbori za još jedan lukrativniji ugovor.
  • Borna Barišić (31) član je Glasgow Rangersa od 2018. Godinama ga se povezivalo s engleskim i talijanskim klubovima, navodno ga je svojevremeno u Romu htio dovesti Jose Mourinho. Ove sezone odigrao je 23 utakmice uz pet asistencija. 
  • Ivan Šunjić (27) otišao je 2019. iz Dinama u engleskog drugoligaša Birmingham. Potpuno se povukao iz javnog života, nije ga bilo u medijima. Prošle sezone bio je na posudbi u Herthi, ali ispao je sa spomenutim njemačkim klubom iz Bundeslige. Posvađao se tad i s trenerom, izbačen je iz momčadi. Vratio se u Birmingham, ove sezone odigrao je 25 utakmica uz tri asistencije.
  • Luka Modrić (38) na ljeto će, izgledno je, napustiti Real. Carlo Ancelotti gura nove, mlade lavove. Luka je ove sezone odigrao 21 utakmice uz gol i pet asistencija. Zovu ga Saudijci, Amerikanci... Najbliže je Inter Miamiju.
  • Ivan Rakitić (35) legenda je Seville. Ove sezone odigrao je 26 utakmica uz dva gola i četiri asistencije. Teško je zamisliti da će na ljeto u neki drugi klub. Andaluzija je njegov dom. Ili ostanak u Sevilli, ili kraj karijere.
  • Alen Halilović (27) prošle sezone vratio se u HNL kako bi pokušao oživjeti karijeru. U Rijeci se nije snašao, imao je i problema s upalom pluća, zatim i fizičkom spremom. Sergej Jakirović nakon zimskih priprema prekrižio ga je. Raskinuo je ugovor i pola godine bio bez kluba. Potpisao je za Fortunu i igra dobro. Ove sezone ima 19 utakmica, tri gola i dvije asistencije.
  • Ivan Dolček (23) ugovor s Hajdukom ima do ljeta. Na izlaznim je vratima kluba. Trener Mislav Karoglan ne vidi ga u svojim planovima. Dolčeka se ove zime povezivalo sa Slaven Belupom, u kojem je i počeo ozbiljniju karijeru. Za njega ima upita i iz inozemstva.
  • Nikola Kalinić (36) ljetos je po isteku ugovora napustio Hajduk. Ponajviše zbog neslaganja s tadašnjim trenerom Ivanom Lekom. Mislav Karoglan vratio ga je u klub, na ovim pripremama dozira ga i vidi ga kao idealnog džokera. Kalinić igra za jedan euro i o tome je pisao cijeli svijet. Želi osvojiti naslov i oprostiti se u stilu.

POGLEDAJTE VIDEO: PERIŠIĆ POTPISAO ZA HAJDUK 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Monza.1995 20.01.2024.

    Ajde bar se Pere snašao igra za 1 euric u malenom klubicu

  • m.a.x. 20.01.2024.

    svi u mirovinu

  • komunjara2 20.01.2024.

    jedino modricu istece vrijeme n slobodi,a drugima ugovor 😁

Komentiraj...
Vidi sve komentare