To je to što me zanima!

Ovo je pobjeda svih naših ljudi! Utakmicu sam morao gledati kući. Sutra nastavljam liječenje

Borim se za zdravlje, bitka je teška, ali vjerujem u pobjedu, kako drugačije, kazao je Ćiro Blažević nakon pobjede Hrvatske nad Rusijom u Splitu. Sretan je što ga je Dalić nadmašio
Vidi originalni članak

Učenik je nadmašio učitelja. Ne samo po plasmanu na Svjetskom prvenstvu, srebru iz 2018. u odnosu na broncu Ćire Blaževića (86) iz 1998., već i po broju plasmana na velika natjecanja.

POGLEDAJTE VIDEO: Gvardiol nasmijao novinare

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zlatko Dalić (55) po tome je jedinstven hrvatski izbornik, nitko se drugi nije kvalificirao na tri velika natjecanja.

- Neka, sine, neka je. Znaš da je Ćirino srce uvijek uz "vatrene". Sretan sam zbog pobjede, ali i branitelja. Da nije bilo njih, ne bi bilo ni Hrvatske. Baš je zato to pobjeda svih naših ljudi, pobjeda koja je došla u tjednu Vukovara, zbog toga sam još više ponosan - rekao je Ćiro za Novi list.

Hrvatska je pobijedila Rusiju 1-0 pred 30.000 gledatelja na Poljudu i izborila katarsku vizu prije pakla play-offa. Ćiro je uživao, ali u zadnje vrijeme nije mu lako, bori se s opakim karcinomom koji mu se vratio.

- Borim se za zdravlje, bitka je teška, ali vjerujem u pobjedu, kako drugačije? Utakmicu sam morao gledati kući, a najradije bih bio u Splitu ili na Grobniku. U ponedjeljak idem u Zagreb, nastavljam liječenje - kazao je Blažević.

Hrvatska je nizala šanse, Rusi su bili potpuno bezopasni.

- Sine, naši nogometaši su me vratili u život. Demonstrirali su sve ono o čemu treba sanjati jedan trener. Brzo, moderno, agresivno, pa i lucidno. Ma, mi smo njih deklasirali. I bila bi velika nepravda da nismo otišli na Svjetsko nogometno prvenstvo - rekao je Blažević za Sport Klub.

Rekao je i da se jako bojao.

- Obično sam ja loš prognozer i moj je špurijus bio loš. Bilo je dosta problema na putu do odlučujuće utakmice. U pravilu smo mi uvijek odigrali najbolje kad nam je bilo najteže. Ali čestitam svima, od Dalića, koji nas je sve nadmašio, do posljednjeg čovjeka u reprezentaciji.

I njemu su, kaže, čestitali.

- Puno me ljudi nazvalo i to mi ispunjava srce. Nisam se sa Zlatkom čuo, ali čestitat ću mu, naravno, čim bude dostupan - rekao je Ćiro.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • gasparinjo 15.11.2021.

    Opet se prošvercali kao i na svjetsko prvenstvo. Pobjeda autogolom Rusa nije za euforiju. Dalićeva karijera ovisna je o sreći, a nikako o stručnosti. Kako bilo boljega nemamo.

  • hoćugastarbajtere 15.11.2021.

    Bravo Stojkovicu, pregaziti Portugal je velika pobjeda! A ovaj Dalic se muci sa najlosijim repkama, k9ja razlika u trenerima.

  • KEYKO240481 15.11.2021.

    Ćiro naš dragi, pobijediti ćeš i ovo jer takve legende kao ti ne odlaze na ovakav način, jači si od toga! Ćiro Hrvatska te voli! 🧡

Komentiraj...
Vidi sve komentare