To je to što me zanima!

'Ovo je za sve majke, nadam se da sam ih barem nadahnula...'

Viktorija Azarenka nikad prije ovog meča nije pobjedila Serenu Williams na Grand Slam turniru, a pobjeda je još impresivnija nakon što se vratila poslije izgubljenog prvog seta 6-1
Vidi originalni članak

Bjeloruskinja Viktorija Azarenka (31) u susretu polufinala nadigrala je Amerikanku Serenu Williams (38) rezultatom 1-6 6-3 6-3 koja će tako zasad ostati na 23 Grand Slam naslova u karijeri. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Počelo je idealno za Amerikanku, kažnjavala je svaki loš potez Azarenke, napadala svaki malo slabiji servis. Sve je išlo k tome da Serena zabilježi svoju 11. uzastopnu pobjedu protiv Bjeloruskinje na Grand Slam turnirima. No Azarenka je u ovom meču pokazala čeličnu volju i puno boljom igrom okrenula susret u svoju korist. 

- Bila je sve bolja i bolja, a ja sam možda previše popustila - osvrnula se na meč Williams koja je početkom trećeg seta opet imala problema s gležnjem. 

Azarenka nakon meča nije skrivala oduševljenje i ponos na svoju prikazanu igru.

- Zaista sam zahvalna - izjavila je nakon svoje prve pobjede na nekom Grand Slamu protiv Serene Williams i pete uopće u 23 meča koje su odigrale dvije dive. 

U finale Grand  vraća se nakon punih 7 godina i svoj treći naslov će tražiti protiv mlade Naomi Osake (22) koja je izbacila Jennifer Brady u odličnom meču i tako Amerikanci ostaju bez svojih predstavnica za finale. 

- Nadam se da je tenis nadahnuo sve majke da slijede svoje snove - izjavila je Azarenka koja protekle dvije godine vodi borbu za skrbništvo. 

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Vito1 12.09.2020.

    Mladi uvijek naslijeđuju starije pa bilo to i u sportu. Da nije ona bila bi neka druga. Viktorija Azarenka 31. srpnja 1989. (dob 31 godina) / Serena Williams 26. rujna 1981. (dob 38 godina)

  • savskokupaliste 12.09.2020.

    Zverev je pobijedio nakon što je gubio 2:0 u setovima.

  • savskokupaliste 12.09.2020.

    Lukašenko će ju nagraditi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare