To je to što me zanima!

Ovo su najveće zvijezde koje neće igrati na SP-u: Njemačka i Švedska prošli najgore od svih

Luka Stepančić, Nikola Karabatić, Aron Palmarsson, Rasmus Lauge, Gašper Marguč, Pavel Atman i Hendrik Pekeler samo su neki od vrhunskih igrača koji će propustiti SP u Egiptu
Vidi originalni članak

Tradicionalno, svi nisu mogli u savršenom stanju doći na veliko na natjecanje. U prirodni zakon koji određuju ozljede sada se uključio i stavak tog nesretnog korona virusa. Nekog je sve zajedno pogodilo više, nekog manje, no, uz iznimku Nijemaca i Šveđana, oni glavni favoriti relativno su dobro prošli. A glavni su, između ostalog, što imaju čime i kako riješiti probleme.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatska će u Egiptu biti bez Luke Stepančića i Domagoja Pavlovića. Stepančić je na prošlom Euru bio bez zamjene na svojoj poziciji, pa još malo pogoršao stanje s bolnim stopalom koje je operirao tek početkom rujna. Da je barem koji tjedan ranije... No, s Martinovićem i Šebetićem možemo mirno spavati. Pavlović je koncem studenog ozlijedio petu i ispao iz konkurencije u koju je upao debitant Janko Kević.

Alfred Gislason na svom se prvom natjecanju s Njemačkom suočio s mnoštvom problema. Stupovi njemačke i Kielove obrane Patrick Wiencek i MVP Final Foura Lige prvaka Hendrik Pekeler nisu htjeli ostaviti obitelj u ovim okolnostima, istog je stava bio i ljevak Steffen Weinhold, pa Lemke, a ozljede su zaustavile Kohlbachera, Sutona, Sempera, Wiedea... To su tri standardna pivota i tri ljevaka, ali Gislason je svejedno složio momčad koja će moći sa svakim, ali do medalje teško.

Još su lošije prošli Šveđani jer njihov izbor ipak nije tako bogat kao onaj njemački. Ekberg, oba Nilssona, Lukas i Andreas, Jeppsson, Nielsen, Appelgren, Lagergren, Arnesson... Također, jedni zbog obitelji, drugi zbog zaraze. Strašan je to hendikep koji Šveđane možda neće dovesti ni do nokaut-faze.

Francuska će morati bez autoriteta Nikole Karabatića koji se ovaj put, kao prije dvije godine, nije čudesno oporavio. U zadnji trenutak Gilleu se ozlijedio i Prandi i vidjet ćemo što može Francuska bez Karabatića nakon "100 godina" makar nije to više onaj Karabatić. Sudeći prema onome što je pokazala protiv Srbije...

Svjetsko prvenstvo bit će siromašnije za Rasmusa Laugea koji uz Hansena drži danske konce. Nemaju Danci u Egiptu ni Caspera Mortensena ni korona pozitivnog Henrika Tofta Hansena. Svejedno kladionice kažu da su favoriti broj jedan makar se ne bismo složili.

Španjolska stiže bez Aguinagaldea kojeg su stisle godine, nema ni Gurbinda jer Dujshebaev i Maqueda imaju prednost. Norveška je bez Roda, ali kada Berge na toj poziciji ima Tonnesena, Reinkinda i Tangena, pitanje je bi li Rod uopće i izborio mjesto. 

Island će morati s Aronom Palmarssonom u navijačkoj ulozi, Slovenci s Gašperom Margučem, Austrijanci s Bilykom i Božovićem, a Rusi s vječno ozlijeđenim Atmanom, Dibirovim, Kalarašom, Škurinskim...

Idi na 24sata

Komentari 16

  • be yourself 13.01.2021.

    Igra se svjetsko prvenstvo u rukometu svake druge godine i postalo je nezanimljivo a isto se igra svake druge europsko u rukometu tako da je malo-malo EP ili SP.

  • MaliCrniOdIvanaSam 13.01.2021.

    "Ne zele ostaviti obitelj u ovakvim uvjetima"? Kakvim to uvjetima molim te? U finale LP ste mogli a na Europsko prvenstvo predstavljati svoju drzavu ne mozete? Koji jad, koja patetika, zbilja katastrofa.

  • otprije poznat policiji_811 13.01.2021.

    ne razumijem ovo da neki ne idu na prvenstvo jer ne žele ostaviti obitelji? o čemu se radi?

Komentiraj...
Vidi sve komentare