To je to što me zanima!

Pogledajte kako izgledaju prve Uefine medalje koje nam stižu

Premije za osvajanje Lige mladih, kao ni za nastup u skupinama niti u finalu, nema, Uefa ne nagrađuje novčano juniore. A pehar nosi ime njezina počasnog predsjednika
Vidi originalni članak

Trofej Lennarta Johanssona ipak je otišao u Nizozemsku. AZ Alkmaar, klub čije je ime kratica za Alkmaar Zaanstreek, posve je zasluženo osvojio Uefinu Ligu mladih pobjedom u finalu nad Hajdukom 5-0.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uefa europskom omladinskom prvaku daje pehar koji nosi ime Šveđanina, počasnog predsjednika Uefe, i sastoji se od metalne baze i srebrnog mosta, a oblik odražava cilj tog natjecanja: premošćivanje jaza između juniorskog i profesionalnog nogometa. Trofej je velik 50 cm.

Premije za osvajanje Lige mladih, kao ni za nastup u skupinama niti u finalu, nema, Uefa ne nagrađuje novčano juniore.

Hajduk je završio drugi, a svim će mladim hajdukovcima uspomena za cijeli život ostati medalja. Prva Uefina medalja koju je dobila neka hrvatska ekipa u povijesti! Hajduk ih je dobio 40 i nema mogućnosti dodatnog naručivanja.

Podsjetimo, Dinamo je osvojio Kup velesajamskih gradova 1967. i igrao u finalu 1963. godine, ali to natjecanje nije bilo pod Uefinom ingerencijom, iako se vodi kao prethodnik Kupa Uefe, današnje Europske lige. Reprezentativci imaju srebro i broncu sa svjetskog prvenstva, koje organizira Fifa, a ovo je prva Uefina medalja u Hrvatskoj. I izgleda ovako.

Idi na 24sata

Komentari 90

  • zera 25.04.2023.

    Dođite u Split i pogledajte kako izgledaju.

  • Oršić legenda * * 25.04.2023.

    Hvala AZ Alkmaaru na predivnoj veceri i gazenju ajduga !

  • komentator Luka10 25.04.2023.

    "srebro zlatnog sjaja".....koliko sam već puta to pročitao bilo nogomet bilo rukomet, nismo u stanju nigdje otići do kraja pa od svega radimo zlato i tješimo se!

Komentiraj...
Vidi sve komentare