To je to što me zanima!

Özil... Nogometni čarobnjak s nepostojećom radnom etikom

Turski Nijemac je za Emerya - bivši. Kad mora na klupu malo ga 'bole leđa', a svaki tjedan na račun legne skoro 2 milijuna kuna. Klasična priča o klasi koja propada.... Izgleda da ga ne 'zabole' leđa nego nešto drugo
Vidi originalni članak

Arsenal je u londonskom derbiju dvaput okrenuo minus s Tottenhamom i na kraju slavio 4:2. Igrač odluke: Aaron Ramsey. Ušao u 46-oj kod 1:2, namjestio dva gola, stalno bio između protivničkih linija, ubio 'Pijetlove' u pojam.

Mesut Özil... Ni na klupi. Igrač za kojeg je Arsene Wenger prije više od četiri godine iskrcao skoro 50.000.000 eura i koji je na 'Emirates' doveden kao svjetski prvak danas je klasični višak. I u Arsenalu i u Elfu.

Fotografiranje s turskim predsjednikom Erdoganom stigmatiziralo ga je u Njemačkoj. U Londonu je još u Wengerovoj eri proglašavan teškim promašajem. Otkad je na Arsenalovoj klupi Unai Emery, stvari su s jako loših spale na očajno loše i... Englezi javljaju kako će se 'Topnici' Özila svim silama pokušati riješiti već u skorom zimskom prijelaznom roku.

Vjerojatno: lakše reći nego učiniti. Jer ugovor ga s Arsenalom veže do 2021., a nogometno znanje i stare zasluge i dalje mu cijenu drže iznad 40 milijuna.

Dobru utakmicu nije odigrao... Ni sam se ne sjeća kad. A otočki mediji ga, možda malo pretjerano, ali u biti 100% zasluženo, počinju koristiti kao sinonim za promašenu investiciju, kao nogometaša kojem je Bog dao vagon talenta i nimalo pameti da taj dar iskoristi kako bi trebao.

Kritike su brutalne, a teško je naći da je išta napisano pogrešno. 'Što se nogometnog znanja tiče, Özil je čarobnjak, vele-klasa, ali... U Tottenhamu ne bi kao nekad u Arsenalu bio povremeni starter nego nikad ne bi ni bio u početnih 11. Zato što mu je radna etika dno. To Pochettino ne bi trpio. A izgleda da i Emery misli isto'.

Španjolski trener je na pitanje o Özilu odgovorio ovako:

- A da pričamo o igračima koji igraju? Ne znam... Mislim da ima nekih problema s leđima.

Isto k'o da je izjavio, 'Özil? Nit znam, nit me briga gdje je taj čovjek'.

Potiho se najavljuje da će milanski Inter, pogođen sve češćim problemima s Nainggolanovim ozljedama i svim teretom bačenim na leđa našeg Marcela Brozovića, oko Božića pokušati dovesti Özila na 'Meazzu', ali priča je na jako staklenim nožicama jer: a) ni Spalletti ne trpi šetače pa ma koliko znanja u nogama imali, b) možda bi ga i uzeli, ali za 'siću' tj. ako se Arsenal pomiri da će na turskom Nijemcu izgubiti barem 30-ak milijuna.

Daily Maily piše 'Özilovi su dani na Emiratesu odbrojani' i otkriva kako Emery od svog prvog londonskog dana (prošlog je ljeta sjeo na klupu 'Topnika') fantazistu nema niti u jednom od svojih ozbiljnijh planova. Što odlukama i dokazuje.

Mesut je za Emerya bivši

Španjolac je navodno okrenuo očima kad su ga iz klupskog vodstva obavijestili 'Mi smo u siječnju s Özilom potpisali novi ugovor, na 350.000 funti tjedno'. A igrač je problem s leđima izmislio kad mu je trener prije derbija s Tottenhamom rekao da ga počinje na klupi.

'Topnici' su neporaženi 12 utakmica zaredom (9 pobjeda i 3 remija u Premier League). Sutra u 21:00 igraju još jedan veliki derbi, kod Man.Uniteda na Old Traffordu. U najavi te utakmice Emery... Hvali Lucasa Torreiru i Granita Xhaku:

- Dva po vokaciji defanzivna vezna, ali dva vezna koji nam omogućuju da igramo 3-4-3 ili 3-4-1-2. Jer sami pokriju srce terena.

Mesut je za Emerya - bivši. Malo ga 'bole leđa', a svaki tjedan na račun legne skoro 2 milijuna kuna. Klasična priča o klasi koja propada.

I izgleda da ga ne 'zabole' leđa nego nešto drugo.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Xyster 05.12.2018.

    O čemu vi pričate, kakvih 30, 50 miljuna. Pa da Arsenal pristane pustiti ga besplatno, nebi ga se mogao riješiti jer mu je plaća prevelika. Vi znate koliko je 300 000 tisuća funti tjedno i koliko to nogometaša zarađuje. Veću plaću sa sigurnosti imaju jedino Ronaldo, Alexis, Neymar i Messi plus par igrača je još ako te cifre. Arsenal se njega ne može riješiti, pa niti pomoću Uniteda. Tako da bi Emryu i Ozilu bilo najbolje da riješe problem..

  • GeneralPraljakCOLOGNE_1 05.12.2018.

    Özil je u Arsenalu debelo najveći nogometni talent ali nažalost mu fali ta borbenost...

  • ZVECKO is back 05.12.2018.

    Takvi su Turci lenji. Polako ce Nemci osetiti sta znaci kad se neko bori srcem za svoju zemlju kad uvide da im u reprezentaciji ima vise Turaka i crnaca nego svog naroda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare