Obavijesti

Sport

Komentari 12

Özil... Nogometni čarobnjak s nepostojećom radnom etikom

Özil... Nogometni čarobnjak s nepostojećom radnom etikom
1

Turski Nijemac je za Emerya - bivši. Kad mora na klupu malo ga 'bole leđa', a svaki tjedan na račun legne skoro 2 milijuna kuna. Klasična priča o klasi koja propada.... Izgleda da ga ne 'zabole' leđa nego nešto drugo

VIDEO

Arsenal je u londonskom derbiju dvaput okrenuo minus s Tottenhamom i na kraju slavio 4:2. Igrač odluke: Aaron Ramsey. Ušao u 46-oj kod 1:2, namjestio dva gola, stalno bio između protivničkih linija, ubio 'Pijetlove' u pojam.

Mesut Özil... Ni na klupi. Igrač za kojeg je Arsene Wenger prije više od četiri godine iskrcao skoro 50.000.000 eura i koji je na 'Emirates' doveden kao svjetski prvak danas je klasični višak. I u Arsenalu i u Elfu.

Fotografiranje s turskim predsjednikom Erdoganom stigmatiziralo ga je u Njemačkoj. U Londonu je još u Wengerovoj eri proglašavan teškim promašajem. Otkad je na Arsenalovoj klupi Unai Emery, stvari su s jako loših spale na očajno loše i... Englezi javljaju kako će se 'Topnici' Özila svim silama pokušati riješiti već u skorom zimskom prijelaznom roku.

Vjerojatno: lakše reći nego učiniti. Jer ugovor ga s Arsenalom veže do 2021., a nogometno znanje i stare zasluge i dalje mu cijenu drže iznad 40 milijuna.

Dobru utakmicu nije odigrao... Ni sam se ne sjeća kad. A otočki mediji ga, možda malo pretjerano, ali u biti 100% zasluženo, počinju koristiti kao sinonim za promašenu investiciju, kao nogometaša kojem je Bog dao vagon talenta i nimalo pameti da taj dar iskoristi kako bi trebao.

Kritike su brutalne, a teško je naći da je išta napisano pogrešno. 'Što se nogometnog znanja tiče, Özil je čarobnjak, vele-klasa, ali... U Tottenhamu ne bi kao nekad u Arsenalu bio povremeni starter nego nikad ne bi ni bio u početnih 11. Zato što mu je radna etika dno. To Pochettino ne bi trpio. A izgleda da i Emery misli isto'.

Španjolski trener je na pitanje o Özilu odgovorio ovako:

- A da pričamo o igračima koji igraju? Ne znam... Mislim da ima nekih problema s leđima.

Isto k'o da je izjavio, 'Özil? Nit znam, nit me briga gdje je taj čovjek'.

Potiho se najavljuje da će milanski Inter, pogođen sve češćim problemima s Nainggolanovim ozljedama i svim teretom bačenim na leđa našeg Marcela Brozovića, oko Božića pokušati dovesti Özila na 'Meazzu', ali priča je na jako staklenim nožicama jer: a) ni Spalletti ne trpi šetače pa ma koliko znanja u nogama imali, b) možda bi ga i uzeli, ali za 'siću' tj. ako se Arsenal pomiri da će na turskom Nijemcu izgubiti barem 30-ak milijuna.

Daily Maily piše 'Özilovi su dani na Emiratesu odbrojani' i otkriva kako Emery od svog prvog londonskog dana (prošlog je ljeta sjeo na klupu 'Topnika') fantazistu nema niti u jednom od svojih ozbiljnijh planova. Što odlukama i dokazuje.

Mesut je za Emerya bivši

Španjolac je navodno okrenuo očima kad su ga iz klupskog vodstva obavijestili 'Mi smo u siječnju s Özilom potpisali novi ugovor, na 350.000 funti tjedno'. A igrač je problem s leđima izmislio kad mu je trener prije derbija s Tottenhamom rekao da ga počinje na klupi.

'Topnici' su neporaženi 12 utakmica zaredom (9 pobjeda i 3 remija u Premier League). Sutra u 21:00 igraju još jedan veliki derbi, kod Man.Uniteda na Old Traffordu. U najavi te utakmice Emery... Hvali Lucasa Torreiru i Granita Xhaku:

- Dva po vokaciji defanzivna vezna, ali dva vezna koji nam omogućuju da igramo 3-4-3 ili 3-4-1-2. Jer sami pokriju srce terena.

Mesut je za Emerya - bivši. Malo ga 'bole leđa', a svaki tjedan na račun legne skoro 2 milijuna kuna. Klasična priča o klasi koja propada.

I izgleda da ga ne 'zabole' leđa nego nešto drugo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja