To je to što me zanima!

'Pa na sve moguće načine žele spriječiti Novaka, ali neće ići!'

On je najbolji tenisač na svijetu. Sport ujedinjuje ljude, a Novak pokazuje da su Srbi dio europske civilizacije, rekao je Srđan Đoković na otvaranju Nacionalnog teniskog centra u Banjoj luci...
Vidi originalni članak

Novak Đoković je još u nedjelju ispao s US Opena, ali bura se ne stišava. Ovaj put je o svemu progovorio njegov otac Srđan koji je posjetio Banju luku u sklopu otvaranja Nacionalnog teniskog centra. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na ceremoniji je trebao prisustvovati i Novak, ali tek se vratio u Europi, a prisutnima se javio preko video poziva.

Domaćini su očekivali da će se Novak javiti iz SAD-a u slavljeničkom tonu, ali sve je propalo u nedjelju nakon što je Đoković izbačen s US Opena jer je nabio linijsku sutkinju lopticom u grlo. Ona se počela gušiti, srpski tenisač joj je odmah prišao i ispričao se. S njom je poslije bilo sve u redu, ali organizatori su slijedili pravila i morali su ga izbaciti s turnira.

Komentar na cijelu situaciju dao je Srđan Đoković koji je branio svog sina i nakon Adria Toura kada su svi napadali Novaka jer je organizirao turnir u jeku pandemije, a na koncu svega se i sam zarazio. Ovaj put je bio kratak na temu o izbacivanju s US Opena, nije htio ulaziti u srž.

- Na sve moguće načine pokušavaju da zaustave Novaka, ali neće uspjeti. On je najbolji tenisač na svijetu. Sport ujedinjuje ljude, a Novak pokazuje da su Srbi dio europske civilizacije - kazao je on u Banjoj luci.

Đoković je lovio svoj 18. Grand Slam i četvrti na US Openu, a bio je uvjerljivo najveći favorit, naročito uz to što na turniru nije bilo Rogera Federera i Rafaela Nadala. I tako ćemo po prvi put u ovom desetljeću dobiti pobjednika Grand Slama, a da nije Đoković, Nadal, Federer, Wawrinka, Murray i Čilić koji je prije šest godina osvojio US Open.

Novaka, ali i za ostale tenisače, nema puno odmora jer već sljedeći tjedan počinje zemljana sezona. Prvo kreće turnir u Rimu, a onda 21. rujna i treći ovosezonski Grand Slam koji se trebao igrati još u svibnju, a to je Roland Garros.

Kao i svake godine, Rafael Nadal je ogroman favorit, no Đoković ove sezone nije izgubio nijedan meč. Ima sjajnih 26-0, a diskvalifikacija s US Opena se ne računa kao poraz.

Kako god, čeka nas još jedan zanimljivi turnir, ali nadamo se samo bez ovakvih situacija gdje 'viša sila' odlučuje o pobjedniku kao što je slučaj bio na US Openu.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • intellectus 10.09.2020.

    Nevjerojatno opet cijeli svijet protiv Srba, ali zasto? Dokovc nije Srb, on je Kosovar.

  • karloveliki 1972 10.09.2020.

    Ja mislim da bi nastradaloj gospođi trebalo isplatiti 100000000$ da lakše zaboravi teške posljedice teškog incidenta😂

  • meanmotherfucker 10.09.2020.

    Kad je to Shapovalov napravio i bio diskvalificira, onda se nisi bunio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare