Obavijesti

Sport

Komentari 39

'Pa na sve moguće načine žele spriječiti Novaka, ali neće ići!'

On je najbolji tenisač na svijetu. Sport ujedinjuje ljude, a Novak pokazuje da su Srbi dio europske civilizacije, rekao je Srđan Đoković na otvaranju Nacionalnog teniskog centra u Banjoj luci...

VIDEO

Novak Đoković je još u nedjelju ispao s US Opena, ali bura se ne stišava. Ovaj put je o svemu progovorio njegov otac Srđan koji je posjetio Banju luku u sklopu otvaranja Nacionalnog teniskog centra. 

Pokretanje videa...

Mural Đokoviću kraj Sarajeva 01:13

Na ceremoniji je trebao prisustvovati i Novak, ali tek se vratio u Europi, a prisutnima se javio preko video poziva.

Domaćini su očekivali da će se Novak javiti iz SAD-a u slavljeničkom tonu, ali sve je propalo u nedjelju nakon što je Đoković izbačen s US Opena jer je nabio linijsku sutkinju lopticom u grlo. Ona se počela gušiti, srpski tenisač joj je odmah prišao i ispričao se. S njom je poslije bilo sve u redu, ali organizatori su slijedili pravila i morali su ga izbaciti s turnira.

Tennis: US OPEN

Komentar na cijelu situaciju dao je Srđan Đoković koji je branio svog sina i nakon Adria Toura kada su svi napadali Novaka jer je organizirao turnir u jeku pandemije, a na koncu svega se i sam zarazio. Ovaj put je bio kratak na temu o izbacivanju s US Opena, nije htio ulaziti u srž.

- Na sve moguće načine pokušavaju da zaustave Novaka, ali neće uspjeti. On je najbolji tenisač na svijetu. Sport ujedinjuje ljude, a Novak pokazuje da su Srbi dio europske civilizacije - kazao je on u Banjoj luci.

Đoković je lovio svoj 18. Grand Slam i četvrti na US Openu, a bio je uvjerljivo najveći favorit, naročito uz to što na turniru nije bilo Rogera Federera i Rafaela Nadala. I tako ćemo po prvi put u ovom desetljeću dobiti pobjednika Grand Slama, a da nije Đoković, Nadal, Federer, Wawrinka, Murray i Čilić koji je prije šest godina osvojio US Open.

U Banja Luci otvoren Nacionalni teniski centar Republike Srpske

Novaka, ali i za ostale tenisače, nema puno odmora jer već sljedeći tjedan počinje zemljana sezona. Prvo kreće turnir u Rimu, a onda 21. rujna i treći ovosezonski Grand Slam koji se trebao igrati još u svibnju, a to je Roland Garros.

Kao i svake godine, Rafael Nadal je ogroman favorit, no Đoković ove sezone nije izgubio nijedan meč. Ima sjajnih 26-0, a diskvalifikacija s US Opena se ne računa kao poraz.

Kako god, čeka nas još jedan zanimljivi turnir, ali nadamo se samo bez ovakvih situacija gdje 'viša sila' odlučuje o pobjedniku kao što je slučaj bio na US Openu.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica