To je to što me zanima!

Pajaču još jedan veliki derbi, a sljedeći tjedan - krizni sastanak!

Marijan Kustić prozvao je suce, a nakon derbija, idući tjedan, najavljuju krizni sastanak. Da vide u čemu je problem, da ih trgnu. Ili da naprosto zaključe - hrvatski suci ne valjaju!
Vidi originalni članak

Katastrofa!

Ta se riječ otela mnogima, pa i nogometnim djelatnicima nakon posljednja tri kola HNL-a. Greška za greškom, nesigurnost, duge provjere, pasivna VAR soba... I eto, nakon kratkog zatišja, opet su suci u glavnim ulogama u hrvatskoj ligi.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vikend za nama donio je nove pogreške, prozivanja i gorčinu, Gorica je čvrsto sjela na vrh ljestvice najoštećenijih momčadi lige (proporcionalno tome, na dnu je bodovnog poretka),  a u tjednu uoči najvećeg derbija dižu se tenzije. 

Bruno Marić svoje je rekao, Marijan Kustić prozvao je suce zbog loših izvedbi, a nakon derbija, idući tjedan, najavljuju krizni sastanak. Da vide u čemu je problem, da ih trgnu. Ili da naprosto zaključe - hrvatski suci ne valjaju!

Stranci su, pak, na velika vrata, pompozno ušli, odradili dvije utakmice, loše, ispodprosječno, i priča je naglo stala. Uoči derbija, dobro je kotirao Patrik Kolarić, koji je bez greške odradio zadnji veliki derbi, koji je, doduše, bio rezultatski nevažan. No, i on se malo kompromitirao u nedjelju nesigurno sudeći Dinamo - Varaždin. Za razliku od Darija Bela, koji se u subotu - jako kompromitirao. A dotad je bio možda i prvi favorit da sudi Hajduk - Dinamo.

I tako će još jedan veliki derbi hrvatskog nogometa suditi 37-godišnji Igor Pajač. Sudac iz Sv. Ivana Zeline bez velikih je grešaka odradio dvoboj Dinama i Hajduka u Superkupu, a iza sebe ima još dva derbija bez sudačkih repova. Prvi onaj iz svibnja 2021. godine kada je na Poljudu završilo 1-1 (zabili Livaja i Majer), te onaj iz travnja prošle godine kada su Splićani golom Nikole Kalinića svladali Zagrepčane s 1-0. Igor Pajač sada je na novom iskušenju.

Pajaču će u petak asistirati Bojan Zobenica i Ivan Mihalj (obojica iz Velike Gorice), dok će u VAR sobi biti Marin Vidulin (Kanfanar) i Robi Kezele (Rijeka).

A sve to promatra i pomalo zaboravljeni Ivan Bebek (45), zadnjih godina na glasu kao najbolji hrvatski sudac. Iza njega je 12 utakmica Liga prvaka, 20 kvalifikacijskih za velika natjecanja i 16 derbija Dinama i Hajduka. Ali i afera nakon privatnog telefonskog razgovora, zbog koje ga je HNS suspendirao, a Hajduk tražio njegovo izuzeće. I prešutno ga dobio.

Zadnjih više od godinu dana Bebek nije sudio 'škakljiviju' utakmicu, a ove sezone sudio je samo četiri. I lagano klizi prema sudačkoj mirovini.

Idi na 24sata

Komentari 80

  • Fundaća 21 19.10.2022.

    Treba pozvat i predstavnike Kladionica na dogovor !

  • samo ja 11 19.10.2022.

    Po prvi put sazvan krizni stožer a gdje ste bili dosad to je trebalo prije 20 g.

  • ČA!! 19.10.2022.

    Badave sve kad će ih Dinamo razvalit.

Komentiraj...
Vidi sve komentare