To je to što me zanima!

Pala Angola: Košarkašice do povijesne pobjede na Igrama

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija nakon tri poraza upisala je prvu pobjedu na Olimpijskim igrama. Svladavši Angolu 75-56 ostvarile su prvo slavlje u povijesti OI
Vidi originalni članak

Nakon tri poraza, od SAD-a, Kine i Češke, hrvatske košarkašice konačno su došle do pobjede na Olimpijskim igrama u Londonu. Pobjedom protiv Angole u 4. kolu 75-56 hrvatska ženska reprezentacija ostvarila je prvo slavlje u svojoj povijesti na olimpijskom turniru.

I dok je premijera protiv američkog Dream Teama bila obećavajuća, Hrvatska je u sljedeće dvije utakmica olako pala da bi dojam popravile uvjerljivim slavljem protiv najbolje afričke ekipe.

Bila je to jednosmjerna utakmica u kojoj je Angola imala vodstvo samo na početku (3-0), a od tad Hrvatice su nametnule svoju igru te su bile uvjerljive u svim četvrtinama. Hrvatsku su do pobjede vodile sjajne Ane Lelas s 23 koša te Sandra Mandir s 18 koševa. Kod Angole najefikasnije je bila Zomas s 15 koševa.

Hrvatskim košarkašicama slijedi još samo jedna utakmica, protiv Turske 5. kolovoza u 21 sat, a uz ostvarenu pobjedu za prolaz bi se morali poklopiti rezultati s drugih utakmica.  Sanša da ugrabi četvrto mjesto leži u Kini, koja u nastavku dana treba pobijediti Tursku, a u nedjelju mora Hrvatska svladati Tursku s tolikom razlikom da u krugu s Češkom i Turskom (svi s omjerom 2-3) bude bolja barem od jedne od te dvije ekipe.

Đurković sedmi u finalu puške

Bojan Đurković plasirao se u finale puške na 50 metara. Hrvatski predstavnik plasirao se u finale kao osmoplasirani. U finalu hrvatski je predstavnik završio kao sedmi.

Mulabegović bez finala u kugli

Hrvatski bacač kugle Nedžad Mulabegović nije se uspio plasirati u finale bacanja kugle. Njegov najbolji hitac u duljini od 19.86 metara bio je dovoljan za 18. mjesto u kvalifikacijama, dok je 12 najboljih izborilo finale.

Haklits nije uspio ući u finale kladiva

Hrvatski kladivaš Andras Haklits ostao je kratak za finale u kvalifikacijama na Olimpijskim igrama u Londonu. Njegov jedini ispravan hitac doletio je na 70.61 metar. Haklits je završio na 16. mjestu u kvalifikacijskoj skupini A. Norma za finale iznosila je 78 metara, odnosno ondje je vodilo 12 najboljih rezultata, tako da je hrvatski rekorder rodom iz Mađarske ostao bez finala i prije nastupa B skupine.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • nenadtv 03.08.2012.

    Bravo naše Ženske Košarke prva pobjeda nase super su igrale i Bravo Antonija Mišura dobro je grala ljepotica

  • ZMIJA1 03.08.2012.

    bravo

  • EvilDevil 03.08.2012.

    Svaka pobjeda ovdje nam je velika kao medalja! Svaka čast cure, samo tako nastavite!

Komentiraj...
Vidi sve komentare