Obavijesti

Sport

Komentari 34

Pala Angola: Košarkašice do povijesne pobjede na Igrama

Pala Angola: Košarkašice do povijesne pobjede na Igrama
5

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija nakon tri poraza upisala je prvu pobjedu na Olimpijskim igrama. Svladavši Angolu 75-56 ostvarile su prvo slavlje u povijesti OI

VIDEO

Nakon tri poraza, od SAD-a, Kine i Češke, hrvatske košarkašice konačno su došle do pobjede na Olimpijskim igrama u Londonu. Pobjedom protiv Angole u 4. kolu 75-56 hrvatska ženska reprezentacija ostvarila je prvo slavlje u svojoj povijesti na olimpijskom turniru.

I dok je premijera protiv američkog Dream Teama bila obećavajuća, Hrvatska je u sljedeće dvije utakmica olako pala da bi dojam popravile uvjerljivim slavljem protiv najbolje afričke ekipe.

Bila je to jednosmjerna utakmica u kojoj je Angola imala vodstvo samo na početku (3-0), a od tad Hrvatice su nametnule svoju igru te su bile uvjerljive u svim četvrtinama. Hrvatsku su do pobjede vodile sjajne Ane Lelas s 23 koša te Sandra Mandir s 18 koševa. Kod Angole najefikasnije je bila Zomas s 15 koševa.

Hrvatskim košarkašicama slijedi još samo jedna utakmica, protiv Turske 5. kolovoza u 21 sat, a uz ostvarenu pobjedu za prolaz bi se morali poklopiti rezultati s drugih utakmica.  Sanša da ugrabi četvrto mjesto leži u Kini, koja u nastavku dana treba pobijediti Tursku, a u nedjelju mora Hrvatska svladati Tursku s tolikom razlikom da u krugu s Češkom i Turskom (svi s omjerom 2-3) bude bolja barem od jedne od te dvije ekipe.

Đurković sedmi u finalu puške

Bojan Đurković plasirao se u finale puške na 50 metara. Hrvatski predstavnik plasirao se u finale kao osmoplasirani. U finalu hrvatski je predstavnik završio kao sedmi.

Mulabegović bez finala u kugli

Hrvatski bacač kugle Nedžad Mulabegović nije se uspio plasirati u finale bacanja kugle. Njegov najbolji hitac u duljini od 19.86 metara bio je dovoljan za 18. mjesto u kvalifikacijama, dok je 12 najboljih izborilo finale.

Haklits nije uspio ući u finale kladiva

Hrvatski kladivaš Andras Haklits ostao je kratak za finale u kvalifikacijama na Olimpijskim igrama u Londonu. Njegov jedini ispravan hitac doletio je na 70.61 metar. Haklits je završio na 16. mjestu u kvalifikacijskoj skupini A. Norma za finale iznosila je 78 metara, odnosno ondje je vodilo 12 najboljih rezultata, tako da je hrvatski rekorder rodom iz Mađarske ostao bez finala i prije nastupa B skupine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja