To je to što me zanima!

Pamtimo ih po nadimcima: Dječak, Gnjida ili Lešinar...

Puno slavnih nogometaša koje sportska javnost pamti po nadimcima i danas su ostali zapamćeni kao Serijski Ubojica, Pahuljica ili Vjetar S Istoka...
Vidi originalni članak

Zid prima loptu. Dodaje do Male Vještice. Ovaj vidi lijevo Traktora, koji prolazi dvojicu igrača. Dribla, odigrava dupli pas s Kinezom. Centaršut za Imperatora i Inter vodi 1-0! Tako bi se dalo opisati akciju milanskog Intera prije šest-sedam godina.
Waltera Samuela nazvali su Zid dok je igrao za Romu jer su se protivnički napadači odbijali od njega, nikako ga nisu mogli proći. Nadimak Mala Vještica Juan Sebastian Veron donio je iz Argentine. Oca su mu zvali Vještica jer je navodno imao magične moći. Kinez je “kosooki” Urugvajac Alvaro Recoba (u originalu Chino), a Imperator je, naravno, Adriano iz najboljih dana.
Emilija Butragena, jednog od najboljih strijelaca Real Madrida, nazivali su Lešinar jer je bio napast u šesnaestercu. Nekadašnji Liverpoolov golman Bruce Grobelaar postao je Klaun nakon finala Kupa prvaka u Rimu. Čudnim pokretima na crti izludio je Romine igrače i Liverpool je slavio na penale.

MESAR ČUVA KOPAČKU KOJOM JE SREDIO DIEGA

Nisu svi nadimci igrača baš tako laskavi: Claudija Lopeza, nekadašnjeg napadača Lazija i Valencije, nazivali su Gnjida (El piojo), a trener Carlos Billardo ostao je poznat kao - Dugi Nos. Španjolskog igrača Andonija Goikoetxeu nazivali su Carnicero, odnosno Mesar, otkako je s leđa krvnički startao na Maradonu. Kopačku kojom je Diegu potrgao ligamente gležnja čuva u regalu. Poslije je teško ozlijedio i Bernda Schustera.

EL NINO POSTAO THE KID

Zbog dječačkog izraza lica Fernanda Torresa u Atletico Madridu su prozvali El Nino, odnosno Dječak. Vidjevši o kakvom se igraču radi, Englezi su ga brzo prihvatili i od milja ga zovu The Kid.

ANDRIJ 'ISTOČNI VJETAR' ŠEVČENKO

Jednom od najboljih svjestkih napadača u zadnjih desetak godina Talijani su nakon prelaska iz Dinamo Kijeva u Milan, zbog njegove brzine, dali nadimak Vjetar S Istoka.

VRTLAR JULIO CRUZ
Napadač Intera šišao je travu u Banfiledu, a nogomet je počeo igrati nakon što je ovom klubu nedostajao igrač za jednu utakmicu. Zato su ga prozvali El Jardiniero - vrtlar.

EL HADJI DIOUF KAO SERIJSKI UBOJICA
Senegalski napadač nadimak nije dobio zbog sklonosti zabijanju golova nego po hladnokrvnosti kojom je stajao pokraj gola, djelovao je potpuno nezainteresirano.

RONALD KOEMAN BIO JE PAHULJICA
Legendarni Nizozemac nadimak nije dobio zbog plahe naravi nego zbog plave valovite kose.

OLIVER DŽINGIS KAN
Oliver Kahn je zbog poznatog stava, ali i zbog prezimena, dobio je nadimak po slavnom mongolskom vladaru Džingis Kanu.

NORVEŠKI UBOJICA DJEČJEG LICA
Zbog mladolikog izgleda, ali i važnih golova koje je zabijao, Ole Gunnar Solskjaer je dobio nadimak Ubojica Dječjeg Lica.

DUMBO NA NIZOZEMSKOM GOLU
Slavnog nizozemskoga golmana Edwina Van der Sara prozvali su Dumbo zbog velikih ušiju, kakve je imao i istoimeni slonić.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • plavocrni 19.03.2009.

    iskreno josko,i meni ponekad.. :D

  • josko11 19.03.2009.

    Jahr i plavocmi.... hahaha svaka vam čast na komentare, nekad mi je zanimljivije čitat komentare nego članak ;-)

  • JAX 19.03.2009.

    a balaban?

Komentiraj...
Vidi sve komentare