To je to što me zanima!

Panenka se naklonio Messiju: 'Nikad nisam vidio bolji penal'

Messi je zabio protiv Getafea "panenkom". Njegov potez pohvalio je čovjek koji je taj udarac izmislio. Antonin Panenka oduševio je sve u finalu Eura 1976. godine...
Vidi originalni članak

Kad vam "panenku" pohvali Antonin Panenka, teško da može biti većeg komplimenta. Barcelona je pomela Getafe sa šest komada u 34. kolu Primere. Golijadu na Nou Campu otvorio je Leo Messi. Zabio je Argentinac iz penala.

- Izvedba je bila savršena. Najbolja koju sam ikad vidio. Ne prejak udarac, po sredini, dobra putanja... Tehnički, impresivno - rekao je Antonin Panenka , danas 66-godišnjak, čovjek koji je izmislio "panenku".

Prije 39 godina Antonin je stavio loptu na bijelu točku u finalu Europskog prvenstva 1976. godine. Zabio je za Čehoslovačku u raspucavanju za pobjedu protiv Njemačke. Panenka je briljantno prevario golmana, a njegov udarac ušao je u povijest.

Zabiti penal "panenkom" zna biti izuzetno atraktivno , kao što je to Messi napravio. Ali isto tako, sve može ispasti tragikomično. Kao što možete vidjeti na videu ispod.

Idi na 24sata

Komentari 90

  • KnezDomagoj 01.05.2015.

    I Pranjić je tako pucao u Heerenvenu

  • KnezDomagoj 01.05.2015.

    Sjećam se Ronaldiñovog penala dok je igrao za Milan. Svom snagom u rašlje. Vrh vrhova.

  • muni seferendi 01.05.2015.

    obična glupost

Komentiraj...
Vidi sve komentare