To je to što me zanima!

Pao i treći put zbog dopinga pa je prvi doživotno suspendiran

Nekad veliki teškaški potencijal UFC-a više neće stupiti u oktogon. Borac Ruslan Magomedov (32) prvi je kojeg je USADA doživotno suspendirala iz svijeta slobodne borbe zbog korištenja dopinga
Vidi originalni članak

'Pala' je i prva USADA-ina doživotna suspenzija. Nekad velika nada slobodne borbe više nikad neće kročiti u oktogon. Ruslan Magomedov je po treći put pao na doping testu i zbog toga je trajno suspendiran iz svijeta slobodne borbe, prenosi Fightsite.

Prvu je suspenziju Magomedov dobio još 2016. godine kad mu je u krvi pronađen ostarin. To se smatra jednim od najgorih doping prekršaja te je dobio suspenziju u duljini dvije godine. Prošle godine u rujnu istekla mu je suspenzija i spremao se njegov povratak, ali i tada je pao na doping testu, objavila je danas USADA.

Priča koju su tada 'prodali' javnosti bila je kako je dagestanski borac bio u problemu s dobivanjem vize pa je zato maknut s liste borbi na UFC-u 230. Tada je bio pozitivan na metabolite metiltestosteron, stanozolol i stanozolol-gluconorid, odnosno tri supstance koje spadaju u anaboličke steroide. 

Nastavak je bio u veljači ove godine kad je Magomedov odbio dati uzorak antidopinškoj agenciji, a to se smata automatskim padom na testu. treći pad na doping testu je za Dagestanca značilo i posljednje zbogom s borbama u organizacijama koje nadzire USADA.

U UFC-u je dagestanski borac slavio u tri od tri borbe. Jednoglasnom sudačkom odlukom bio je bolji od Peste, Copelanda i Jordana, a u karijeri je pobjeđivao i bivše UFC-ove prvake Tima Sylviju i Ricca Rodrigueza. U karijeri je slavio 14 puta, dok je izgubio samo jednom, a nastavak iste može biti tek u Rizinu ili nekoj organizaciji koja nije pod nadzorom američke antidopinške agencije.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • bonecrusher 02.04.2019.

    E, i Joe Frazier je bio alkić i mljeo sve pred sobom dok ga nije "otrijeznio" George Foreman koji se niti djetinjstva ne sjeća jer je rodovno bio pijan.Tako je sam rekao.

  • bonecrusher 02.04.2019.

    Hebo te doping. Kad će nekom konačno biti pronađen alkohol koji je najbolji doping?Čelični Majk je sa tom vrstom dopinga osvojio sve titule svjetskog prvaka.Priznao je da se nekih borbi uopće ne sjeća koliko je bio pijan.Pogotovo prvu protiv Berbicka koji je padao po podu kao da je on pijan a ne Majk.Bjež od steroida i anabolika i primi se žestice ako se ne osjećaš dovoljno jak da se i bez toga upustiš u obračun.

  • Captain Obvious 02.04.2019.

    Nurmagomedovi su bili uvijek bolja familija od njihovih drogeraskih rodjaka Magomedovih. Oni jos moraju zasluziti svoj Nur.

Komentiraj...
Vidi sve komentare