To je to što me zanima!

Pao je i nepobjedivi Kentucky: Dukanov Wisconsin u finalu

Wisconsin Duje Dukana pobijedio je u NCAA polufinalu Kentucky 71-64 te će za prsten u ponedjeljak igrati protiv Dukea koji je razbio Michigan State 81-61
Vidi originalni članak

Vjerujem da mi možemo preko Kentuckya u finale, a volio bih i da Michigan State prođe Duke, rekao nam je Duje Dukan u najavi NCAA polufinala.

Prvi dio želje, onaj puno važniji, mu se ispunio. Sa svojim Wisconsinom slavio je protiv do noćas nepobjedivog Kentuckyja 71-64 i tako se plasirao u veliki NCAA finale .

No onaj Michigan, spomenut u drugom dijelu želje na početku teksta, nije odradio svoj dio posla. Izgubio je uvjerljivo od Dukea 81-61 te će tako Dujin Wisconsin u finalu igrati protiv Blue Devilsa. No ni to ne bi trebao biti problem za 'jazavce'.

- Ove smo sezone pobijedili i Duke i favoriti smo za naslov . Lani mi je prsten izmaknuo za malo, ove godine se nadam da neće. Tata je bio na prijemu u Bijeloj kući kod Obame, koji je veliki navijač Bullsa, nadam se da ću ga i ja imati priliku upoznati kao NCAA prvak - rekao je Duje.

Kentucky je u ovaj polufinale ušao kao apsolutni favorit. U cijeloj sezoni nisu izgubili niti jednu jedinu utakmicu te su na Final Four stigli sa savršenih 38-0 i 'prijetili' da će postati prva momčad u povijesti koja će sezonu završiti s omjerom 40-0. Uz to, protiv istog su protivnika i prošle sezone igrali u polufinalu i - slavili.

Duje je dobio 11 minuta na parketu. U tom vremenu imao je dva koša, jednu asistenciju i jedan skok . Badgerse je do finala vukao Frank Kaminsky s double-double učinkom, 20 koševa i 11 skokova. Na to je dodao dvije blokade i dvije asistencije. Dekker je zabio 16, Hayes i Koenig po 12...

Kao što se i očekivalo utakmica se odlučivala na samom kraju. U posljednjih 25 sekundi ušlo se s 64-63 za Wisconsin koji do kraja utakmice radi 7-1 i odlazi u borbu za NCAA prsten.

  • Wisconsin - Kentucky 71-64
  • Michigan State - Duke 61-81
Idi na 24sata

Komentari 9

  • Olio41 05.04.2015.

    Gledao sam utakmicu i čitav march madness, ekipa je odlicna, ali Dukan, mada je dobar igrac nije pokazao nesto posebno. Biti u toj ekipi je vjerovatno uspjeh, ali da je ostavio neki trag, nije, U odbrani nije mogao pratiti svog covjeka. Vidjecemo finale.

  • stormzy 05.04.2015.

    kakav NBA tip ima 3-4 kosa u prosjeku..boze sacuvaj,bolje da o Dominiku Mavri pisete koji je iduci play reprezentacije

  • BornaGojo 05.04.2015.

    svaka čast momku na svemu i sretno u finalu Al daleko je on od NBA prospecta

Komentiraj...
Vidi sve komentare