To je to što me zanima!

Papa blagoslovio Mandžukića, klub mu ponudio novi ugovor

Želio bih čestitati igračima Lazija i Juventusa, ne samo zbog sjajnih rezultata, već i zbog toga što su omiljeni među navijačima. Zato moraju promicati autentične sportske vrijednosti, rekao je Papa
Vidi originalni članak

Jorge Mario Bergoglio (80) primio je igrače Juventusa i Lazija na posebnoj audijenciji uoči finala kupa koji igraju večeras od 21 sat u Rimu.

Prvi neeuropski papa nakon 1300 godina obožava nogomet i veliki je navijač argentinskog San Lorenza u kojem i danas plaća članarinu.

Papa Franjo popričao je s Giggijem Buffonom i trenerom Juventusa Massimilianom Allegrijem, a sportski direktor Stare dame Beppe Marotta poklonio mu je dres.

- Želio bih čestitati igračima Lazija i Juventusa, ne samo zbog sjajnih rezultata, već i zbog toga što su omiljeni među navijačima. Zato imaju odgovornost promicati autentične sportske vrijednosti - rekao je papa Franjo.

Juve na mušterije

Juventus ima šest pobjeda zaredom protiv Lazija. Rimska momčad zadnji put dobila je Staru damu u siječnju 2013. godine. Od tada je prošlo 13 utakmica, Juve ima 12 pobjeda (jednu nakon produžetaka u kupu), a samo je jedanput bilo neriješeno.

Oba kluba u finale kupa ulaze nakon poraza u prvenstvu. Juventus je uzdrman nakon gostovanja u Rimu gdje je Roma slavila 3-1, dok je Lazio izgubio kod Fiorentine 3-2.

Allegri vjerojatno neće riskirati s Mandžukićem koji se ozlijedio protiv Rome i odmarat će ga kako bi bio spreman za finale Lige prvaka protiv Real Madrida.

Mandži novi ugovor

Allegri ne može bez Mandžukića koji mu igra krilo, čak i beka kad treba i pokazuje kako se bori za klub. Navijači ga obožavaju, a Juve mu nudi poboljšani ugovor.

Mandži sadašnji ugovor vrijedi do lipnja 2019. godine, a u Torinu mu nude novi, godinu dana dulji, uz povećanje godišnje plaće s 3.5 milijuna eura na pet milijuna čime bi Mario postao četvrti najplaćeniji Hrvat, iza Modrića, Lovrena i Rakitića.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • splitfun03 17.05.2017.

    Nemas ti moj papa pametnijeg posla u mandatu? Nema dovoljno sirotinje, bolesti, gladi?

  • stbbb 17.05.2017.

    Jaka stvar zbilja vijest dana.

  • ćeprolje 17.05.2017.

    koji papa

Komentiraj...
Vidi sve komentare