To je to što me zanima!

Parker razbio Latvijce, Meiers je završio na posteru Goberta

Francuska je u drugom poluvremenu protiv Latvije otišla u višu brzinu predvođena Tonyjem Parkerom, a tribine su slavile uz Marseljezu kao da je navijačka pjesma
Vidi originalni članak

Nije bilo 26 tisuća kao protiv Turske prije tri dana, ali i 22 tisuće ljudi držale su atmosferu na visokoj razini. No kroz dva sata navijanja dosadilo im je stalno vikati " Allez les Bleus! " kad su Francuzi u napadu ili " Defense, defense " kad su u obrani, pa su se opet pred kraj utakmice nekoliko puta otpjevali francusku himnu.

Za njihovo dobro raspoloženje pobrinuo se Tony Parker , koji je nakon slabijih izdanja protiv Izraela i Turske napokon počeo pogađati. Latvijci su vodili kroz gotovo cijelo prvo poluvrijeme, no onda je Parker uzeo stvari u svoje ruke, pogodio dva šuta s pet metara, pa tricu preko ruke i onda još jedan šut s poludistance za devet svojih uzastopnih koševa i prelazak Francuske u vodstvo prije odmora (40-38).

U nastavku se pobrinuo i za najbolju akciju cijelog dana. Ukrao je loptu, pojurio u kontru i poslao alley-oop za Rudyja Goberta . Nesretni Martins Meiers nije imao nikakve izglede, čisto sumnjamo da će mu kad više pasti na pamet pokušaj blokade Goberta.

Francuzi su slavili s 84-70, Parker je završio s 18 koševa i šest asistencija, Boris Diaw imao je 14 koševa, a Gobert 13 koševa, šest skokova i tri blokade. Kristaps Janičenoks zabio je 16 koševa za Latviju.

Francuska je baš kao i protiv Turske u osmini finala podigla obranu poslije odmora, a Latvijci su u trećoj četvrtini zabiti tek sedam poena. Zanimljivo će biti vidjeti kako se s tom obranom snalaze Španjolci, koji će biti s druge strane terena u polufinalu u četvrtak.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • bojsa 16.09.2015.

    jel je veceras srbija-hrvacka?

  • sokre2k 16.09.2015.

    ne vidi se cijela akcija, ali meni se čini da je parker napravio duplu. ima netko dužu snimku?

  • sasapref 16.09.2015.

    kad igra hrvatska cetvrfinale? radi obaveza napisite satnicu da bih mogao isplanirati dan. hvala unapred

Komentiraj...
Vidi sve komentare