To je to što me zanima!

Partizan u problemima: Vojska prijeti oduzimanjem stadiona!

Mi smo spremni ići i na Ustavni sud i u Strasbourg, pravo je apsolutno na strani Partizana, rekao je za Mondo potpredsjednik kluba Vladimir Vuletić koji je najavio nastavak borbe za stadion
Vidi originalni članak

Nogometašima Partizana ozbiljno prijeti izbacivanje s nekadašnjeg stadiona JNA na kojem igraju. Prvostupanjski sud u Beogradu osporio je "crno-bijelima" pravo na upravljanje stadionom u sporu koji traje već 20 godina.

O čemu se zapravo radi? Spor oko prava na korištenje stadiona pokrenut je 1997. pred beogradskim Općinskim sudom, a tek je 2013. na Višem sudu u Beogradu donesena odluka po kojoj vlasnik stadiona nije Partizan, nego srbijansko Ministarstvo obrane, odnosno vojska.

Iz kluba su se žalili Žalbenom sudu koji je već jednom vratio slučaj na početak, no čini se kako su šanse da ostanu na stadionu koji sada formalno nosi ime Partizana zaista male.

- Mi smo spremni ići i na Ustavni sud i u Strasbourg, pravo je apsolutno na strani Partizana - rekao je za Mondo potpredsjednik kluba Vladimir Vuletić dodavši kako će novu žalbu klub podnijeti do kraja godine.

Stadion je u prošlosti pripadao Jugoslavenskoj narodnoj armiji čiji je tadašnji načelnik Veljko Kadijević, čovjek koji je vodio napade srpskog agresora na Vukovar i Dubrovnik, imao pravo ustupiti ga nekomu na korištenje, ali to nije učinio pa je stadion dodijeljen Partizanu. No veliko je pitanje hoće li tako i ostati...

Idi na 24sata

Komentari 32

  • 27.10.2017.

    Drzavama je trkanje za loptom postalo od strateskog interesa a ljudi sto kopaju po kontejnerima, e, njih tko .ebe.

  • 27.10.2017.

    opet ce bit stadion njihov

  • Exterminator 27.10.2017.

    Nk Chetnik u banani :-((

Komentiraj...
Vidi sve komentare