To je to što me zanima!

Pašalić i Atalanta s igračem više ispali iz Kupa, Juve se provukao

U 79. minuti Fiorentina je ostala s igračem manje, jer je Lucas Martinez Quarta dobio drugi žuti karton. No, gosti su i brojčano inferiorni došli do pobjedničkog pogotka u trećoj minuti sučevog dodatka, a postigao ga je srbijanski branič Milenković
Vidi originalni članak

Nogometaši Fiorentine plasirali su se u polufinale Kupa Italije pobijedivši Atalantu sa 3-2 u četvrtfinalnom dvoboju odigranom u Bergamu u četvrtak.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Poljak Krzysztof Piatek u 9. minuti je doveo Fiorentinu u vodstvo pogotkom iz kaznenog udarca. Izjednačio je Zappacosta u 30. minuti, a vodstvo Atalanti donio je Boga u 56. minuti. U 71. minuti domaći vratar Musso je obranio Piatekov udarac s bijele točke, ali je Poljak odbijenu loptu poslao u mrežu i izjednačio na 2-2.

U 79. minuti Fiorentina je ostala s igračem manje, jer je Lucas Martinez Quarta dobio drugi žuti karton. No, gosti su i brojčano inferiorni došli do pobjedničkog pogotka u trećoj minuti sučevog dodatka, a postigao ga je srbijanski branič Nikola Milenković.

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić bio je u početnoj postavi domaće momčadi, a zamijenjen je u 74. minuti.

Fiorentina će u polufinalu igrati protiv Juventusa koji je u kasnijem terminu uz puno sreće slavio protiv uvijek neugodnog Sassuola (2-1).

Juve je poveo već u trećoj minuti golom Paula Dybale, ali sjajni Sassuolo nije se predavao. Nisu se povukli, nadigravali su se s domaćinom i to im se isplatilo u 24. minuti kada je Traore izjednačio na 1-1.

Bio je to sjajan susret s puno prilika i udaraca. Juventus je imao čak 20 pokušaja, gosti 16, ali na novi gol, ujedno i odlučujući, čekali smo do 88. minute.

Stara dama u tome periodu je prijetila i bolje izgledala, no do pobjedničkog gola došla je poprilično sretno. Dušan Vlahović prošao je po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor i ubacio u sredinu tražeći nekoga od suigrača, ali pogodio Tressoldija od kojeg se lopta sretno odbila u mrežu. Slavlje je moglo početi. 

Inače, utakmica između Fiorentine i Juventusa bit će posebno vatrena za Dušana Vlahovića. Krajem siječnja stigao je u Torino iz Firenze za 70 milijuna eura. Navijači Fiorentine su ga izvrijeđali i prozvali izdajicom jer je isforsirao transfer, a predsjednik kluba napao da je klub ostavio na cjedilu. Odlazak mu nisu zaboravili, rane su još svježe, a sada će se susresti protiv njega u polufinalu Kupa. 

Drugi polufinalni par čine Milan i Inter. 

Bilbao i Valencia remizirali

U prvoj utakmici polufinala španjolskog Kupa kralja Athletic i Valencia su u Bilbau odigrali 1-1 (1-0).  

Baskijska momčad je povela u 37. minuti pogotkom Raula Garcije. Od zadnje minute prvog dijela Valencia je imala igrača manje zbog isključenja Maxija Gomeza. No, u 65. minuti je Hugo Duro postigao izjednačujući pogodak za goste.

Uzvratna utakmica je na rasporedu 2. ožujka u Valenciji.

U drugom polufinalnom paru Betis je u srijedu slavio sa 2-1 na gostovanju kod Rayo Vallecana, a uzvrat u Sevilli bit će odigran 3. ožujka. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Skychaser 11.02.2022.

    Ma dobro nebi rekao da se Juve "provukao ",dominirali su praktički cijelu utakmicu,pokazali puno više i zasluženo prošli.

  • BEOGRAD HAJDUK 11.02.2022.

    Pašaliću vreme je

  • ujo5 11.02.2022.

    Vlada je objavila da konačno imaju kandidata povratnika u domovinu koji je ostvario uvjete za poticaj od 200.000 kn... Bravo Nikola Kaliniću 🤝

Komentiraj...
Vidi sve komentare