To je to što me zanima!

Pehist Muffat-Jeandet: Lani je slomio gležanj na Sljemenu, sad imao težak pad u Adelbodenu

Francuski skijaš teško se ozlijedio na veleslalomu u Adelbodenu. Rukom je zakačio jedna vrata nakon čega je izgubio kontrolu nad skijama
Vidi originalni članak

Francuski skijaš Victor Muffat-Jeandet (33) na nosilima je napustio drugu vožnju veleslaloma u Adelbodenu u Svjetskom kupu.

Francuz je desnom rukom zakačio jedna vrata koja su ga onda "katapultirala" niz stazu. Udario je glavom o tlo i onda se zapleo o prvu od tri zaštitne ograde prije prvog prolaznog vremena.

POGLEDAJTE: Legendarni Ivica Kostelić o pobjedama

Zaštitna ograda, koja je posebno dizajnirana da zaustavi teže nesreće, zaustavila je Muffat-Jeandeta koji je pri visokoj brzini klizao niz stazu.

SLAVLJE ŠVICARACA Zubčić se popeo u top 10, Marco Odermatt juri ka obrani naslova

Ipak, nije bio u stanju sam se izvući iz ograde, tako da je uz pomoć zaštitnih redara izvučen iz zaštitne ograde i na nosilima je napustio stazu. Utrka je prekinuta na 14 minuta dok su redari pomagali ozlijeđenom skijašu i popravljali zaštitnu ogradu. Težina njegovih ozljeda zasad nije poznata.

Prema pisanju francuskog L'Equipa, Muffat-Jeandet ima porezotine na ruci i masnice na licu. Prava težina njegove ozljede biti će poznata nakon liječničkog pregleda.

Muffat-Jeandet je prošle godine na sljemenskom slalomu, koji je otkazan usred natjecanja, teško ozlijedio gležanj, zbog čega je propustio i Olimpijske igre u Pekingu.

PROBLEM SA SNIJEGOM Zubčić: Čim se kod nas događa nešto loše, odmah se*u! A jame u Garmischu bile su ogromne VELESLALOM U SLOVENIJI Zrinka Ljutić ostala bez druge vožnje u Kranjskoj gori nakon pogreške, Shiffrin bez rekorda

Nakon utrke izrazio je veliko nezadovoljstvo što se Snježna kraljica uopće održala, s obzirom da je nedugo nakon njegove ozljede utrka bila otkazana. S obzirom da su mu 33 godine, nova teška ozljeda mogla bi mu značiti kraj karijere.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Let's Go Brendon 07.01.2023.

    Kostelić otišli uhljebi ostali...🥱

  • 07.01.2023.

    izletio je zbog velikog snijega i mećave..

  • Liverpool_YNWA_ 07.01.2023.

    kaj sam ja nekaj pobrkal ili je i tu sve zeleno oko staze 🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare