To je to što me zanima!

Pep: Dinamo nije htio igrati! Pa deset igrača bilo je unutar 16m

Guardiola je u televizijskom intervjuu kritizirao Dinamovu igru na Etihadu, a onda je na pressici okrenuo ploču. "Dinamo se dobro branio, Petković je snažan i nismo dopuštali da se razigra"
Vidi originalni članak

Ako je nešto bilo 'Hrabro srce' onda je to utakmica Manchester Cityja i Dinama na Etihadu (2-0). U 2. kolu Lige prvaka, 'modri' su pali s upravo toliko golova razlike - dva.

Cijelih 45 minuta dinamovci su odolijevali napadima Engleza, a tek u 66. ih je slomio fenomenalni Raheem Sterling. Phil Foden je u 95. dodao još jedan gol na semafor, činilo se, potpuno nebitan.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

KOMENTAR Dečki, glavu gore! Ovdje je i Chelsea primio šest komada...

- Jako dobro su se branili jedan na jedan, bili su jako agresivni. Deset igrača im stane u kazneni prostor i ne žele igrati  - rekao je nakon utakmice Pep Guardiola o igri zagrebačke momčadi. 

Drugi trenerski žuti karton u karijeri dobio je Pep Guardiola protiv Dinama na Etihadu. Toliko ga je izludila momčad Nenada Bjelice koju nije mogao 'pomesti' lako kako je očekivao, već je to uspio tek na kraju utakmice.

- Čekali su prilike iz prekida, ali smo mi bili strpljivi. Na kraju smo imali dovoljno šansi kroz posjed lopte i zabili golove - dodao je Pep za televiziju BT Sport.

KUJTIM SHALA ZA 24SATA Mogli smo biti malo hrabriji, ali kako parirati ovim genijalcima?

SJAJNI ŠPANJOLAC Olmo krvave glave: Ma, samo udarac! Odležao sam i nastavio

Na konferenciji za novinare ipak je izrekao i pokoju rečenicu hvale za "modre".

- Dinamo je snažna momčad, dobro se branio do Sterlingova gola. Petković je jako snažan, nismo im dali da utrčavaju na njegova proigravanja. Atalantu su ostavili na nuli, a ona je danas izgubila u zadnjoj minuti - rekao je Guardiola i dodao:

- Mnogi od vas danas su prvi put gledali Dinamo. Kad ga pozorno gledate, rade puno dobrih stvari.

Strijelac drugog pogotka, Phil Foden, oduševio je svoga trenera.

- Phil ima nevjerojatnu završnicu, a večeras je odigrao vrhunski i učinio je velik korak naprijed. Sretan sam zbog njega, zaslužuje više minuta. Vjerujem da će nam u budućnosti pomoći još više. 

Fantastični Raheem Sterling je u igru ušao u 56. minuti, a zabio deset minuta kasnije za početno vodstvo Cityja, a na njegovu je asistenciju u sudačkoj nadoknadi zabio Foden za konačnih 2-0.

'STERLING NAPRAVIO RAZLIKU' Pletikosa: Dinamovci, ne budite tužni, nije loše, pa to je City...

NENAD BJELICA: 'Imali smo otvorenu utakmicu sve do 95., da je bar bio faul...'

- Trener nam je pokazao snimke Dinamove igre, bilo ih je teško probiti na trenutke. Nismo uspjeli baš uvijek, ali iskoristili smo svoju priliku - rekao je Sterling pa prokomentirao svoju 'skraćenu minutažu':

- Uvijek sam razočaran kada ne počnem utakmicu, ali morali smo biti strpljivi. Sretan sam što sam mogao pomoći ekipi - rekao je. 

- Igrači koji su ovdje moraju pročitati igru i golovi se doći. Fodena želim u reprezentaciji. Ako nastavi tako, bit će tamo.

Riječ je dobio i Foden.

- Trebali smo promjenu tempa i Raheem ju je donio. Sve je u tome da uživate na terenu, sretan sam što sam zabio i pomogao momčadi.

Idi na 24sata

Komentari 109

  • crocopman 02.10.2019.

    Meni se igra dinama nije ni malo dopala. Pa biti takva kukavica samo da bi primili što manje golova? Takvo razmišljanje? Za povračanje!!!! Bolje da primiš deset golova i igraš nogomet nego to jučer.. Ako bi igrali napadalno i srcem jučer bi bio rezultat 1:2 ili 1:1 ali nisu ni pokušali.. sramota

  • rimad001 02.10.2019.

    Englezici zasutite pa to su ponajbolji reprezentativci svjeta. Pametnom dosta

  • zekica 02.10.2019.

    Nema Dinamo kvalitetu za otvoriti se i nadigravati se da MC. Ubili bi Boga u nama da smo se otvorili. Jedva smo "disali" i ovako zgusnuti u obrani. Šta bi tek bilo da smo ostavili prostora. I onda bi to ružno izgledalo na semaforu a i negativna gol razlika nam može bitno smanjiti šanse za prolaz dalje. Evo sadcsmi drugi nakon poraza 2:0. Da dmo popili 5 komada, bili bi treći. Tako da svaka čast Dinamu i Bjelici a ostaje jedino žal za onaj drugi gol, što nismo izdržali još tih par sekundi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare