To je to što me zanima!

Pep frustriran nakon Bilića: Ne morate biti pametni da to vidite

Manchester City Pepa Guardiola ove godine ne krasi ultra napadački nogomet kakav smo gledali proteklih godina. Odlazak genija Davida Silve ispostavio se većim problemom nego što se to mislilo
Vidi originalni članak

WBA Slavena Bilića i Manchester City Pepa Guardiole remizirali su (1-1) u 13. kolu Premiershipa. City je tako ostao na šestom mjestu na tablici s pet bodova zaostatka za vodećim Tottenhamom, a Bilić je i dalje u 'crvenoj zoni'.

PEPOVA MOMČAD U KRIZI Bilićevo malo čudo: WBA do velikog boda protiv Cityja!

Nakon utakmice nezadovoljan je bio Guardiola.

- Bit će to duga sezona, ali ako želimo biti na vrhu, morali smo pobijediti ovdje, a to nismo uspjeli učiniti - rekao je pa dodao:

- Stvarali smo šanse, kontrolirali smo ih, ali morali smo pobijediti. Rezultat je bitan.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sve je ukazivalo na laganu pobjedu Cityja kada je Ilkay Gündogan doveo svoju momčad u vodstvo nakon pola sata igre na odličnu asistenciju Raheema Sterlinga.

Kad ono - šok za Pepa. Stoper gostiju ostao je nakon neuspješno izvedenog slobodnjaka u Cityjevom šesnaestercu, lopta je nekako došla do njega, a on uputio udarac koji je blokirao Ruben Dias, ali tek toliko da bi prevario Edersona, a lopta završila u mreži. 

Bio je to prvi primljeni gol 'građana' nakon 608 minuta u svim natjecanjima, još tamo od prije mjesec dana kada su izgubili od Tottenhama 2-0. 

Dok se mogu pohvaliti skoro pa neprobojnom obranom, u napadu stvari ne funkcioniraju kao zadnjih godina. Veteran David Silva ipak je momčadi značio puno više nego što se to moglo vidjeti 'golim okom'. Fernandinho i Rodri su jednostavno predefenzivno orijentirani i nemaju tu kreativu dok 'zapinje' De Bruyne.

JOŠ DVIJE GODINE Guardiola produžio sa Cityjem

- Ne morate biti toliko pametni da biste vidjeli jaz između ove i prethodnih godina - osvrnuo se na rezultate Guardiola pa pokušao  postaviti 'dijagnozu':

- Nije samopouzdanje, stvaramo šanse, tu smo, ali jednostavno ne možemo zabiti gol.

Bilić je zabio gol Cityju i osvojio bod, no to možda neće biti dovoljno da zadrži posao na klupi 'Baggiesa', tvrdi BBC i dodaje da će Bilić danas obaviti razgovor s upravom kluba o rastanku ili nastavku suradnje.

NAKON SENZACIJE KOD CITYJA? BBC: Bilić bi danas mogao dobiti otkaz! Slaven: Ostajem smiren

Heroj WBA u ovoj utakmici svakako je bio golman Sam Johnstone koji je imao par odličnih reakcija tijekom utakmice, a u sudačkoj nadoknadi obranio je čak dva udarca iz blizina nakon ubačaja De Bruynea.

- Sjajno smo se branili, sjajan smo gol zabili, ali više od toga pokazali smo da znamo što moramo učiniti u svakoj utakmici - rekao je Bilić.

- Branimo svoj život, spremni smo umrijeti jedni za druge na terenu i to je sve što mogu tražiti - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • matemutin 16.12.2020.

    Pep nije prevara od trenera, ali neke stvari se ne mogu kupiti..

  • Trump Jong Un 16.12.2020.

    Marko Grubnić se sviđa, podrška Pepu 

  • HatersGonnaHate 16.12.2020.

    da napisem jos jednom - najveca trenerska prevara u povijesti modernog nogometa, trenirao samo velikane, svuda neogranicen budzet i rezultati - prosjek, ako ne i ispod prosjeka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare