To je to što me zanima!

'Pepu i Cityu dugujem više nego što ću ikad moći objasniti'

Trenirao sam jednom tjedno, jeo užasno loše, a spavao nikako. Stalno u avionu, iz Manchestera u Valenciju pa nazad. A ni u avionu ne spavaš. Ne možeš jer ti se dijete bori za život
Vidi originalni članak

David Silva nije mega-zvijezda, nema marketinšku notu jednog Cristiana Ronalda ili Zlatana Ibrahimovića, ali jest jedan od najboljih svjetskih nogometaša u ovom desetljeću.

Sa Španjolskom ima jedno Svjetsko i dva Europska prvenstva. Za Manchester City odigrao je 262 utakmice, zabio ili asistirao 130 puta, osvojio devet trofeja uključujući tri Premirshipa. Čovjeku fali samo Liga prvaka, a lako je moguće da i to uzme. Sa 32 godine ima dovoljno vremena.

Ključni igrač Citya, od 2010. na nebesko-plavoj strani Manchestera, temelj svih uspjeha 'Građana'. I kad mu je trebalo, njegov City je stavio nogomet i trofeje na stranu.

D.Silva je početkom godine živio obiteljski horror. Kako se 2018. bliži kraju, a mogući užas je izbjegnut, Španjolac je priču podijelio s navijačima, sa svima koji vole nogomet.

- Supruga Yessica je rodila našeg sina Matea tri mjeseca prije termina i od prvog udisaja počela je borba za život. Oni u bolnici u Valenciji, ja u Manchesteru. Reći da su do svibnja trajali najteži mjeseci naših života ne bi ni počelo opisivati kako je mojoj obitelji bilo - govori D.Silva za 'FourFourTwo'.

- Odigram utakmicu, na avion i u Valenciju. Tamo svaku sekundu provedem sa sinom i Yessicom i onda: na avion pa natrag u Manchester. A u avionu... Ne spavaš. Ne možeš. Ne možeš jer ti se dijete bori za život. Ni umor te ne može svladati jer briga ne da. Trenirao sam jednom tjedno, jeo užasno loše, a spavao nikako.

Da nije bilo Pepa, pukao bi'

Trener Pep Guardiola, cijeli City, kapetanu su bili jedino i isključivo podrška.

- Guardioli i svima u klubu dugujem više nego što ću ikada riječima moći objasniti. Nogomet danas, to je tvrdi profesionalizam. Rezultati i zarada. Ali Pep i ostali bili su prije svega ljudi, vidjeli da fizički možda dođem u Manchester, ali da glavom i srcem uopće nisam tamo. Da nisam imao to razumijevanje i podršku kad-tad bih pukao jer bilo je i emotivno i fizički neizdrživo.

U svibnju je sinčić pušten iz bolnice, a u klubu su rekli "Kad bude mogao, Matea dovedi na utakmicu. On zaslužuje najveće ovacije koje je stadion ikad vidio".

- Nikad neću zaboraviti taj dan. Moj City je pobijedio Huddersfield 6:1, ja sam dao gol, a moj Mateo je bio apsolutna zvijezda. Kad odraste nikad mu neću prestati pričati o tom danu. Svi naslovi svjetskog, europskog ili engleskog prvaka su ništavni u odnosu na to. Pričat ću mu o danu kada se pljeskalo njemu, mojem zdravom sinu!

Sporedna. Nogomet je najvažnija  s p o r e d n a  stvar na svijetu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mestar 06.12.2018.

    U svoj ovoj trci za novcem i slavom nestao je covijek. Malo je trenera koji imaju razumijevanje za probleme sportasa drze se nekih svojih nenapisanih pravila umijesto da porazgovaraju i vide sto muci nekoga i zasto je zakasnio ili nije dosao na ttenig oni ih kaznjavaju iako su im to kljucni igraci pa tako vise stete klubu nego koridste. Ego je najveci neprijatelj svakog covijeka.Pep nije postao najbolji svijetski trener samo zato sto zna poslozid cunjeve na treningu i utakmici nego sto je prvo razuman covijek pa onda trener. Da su igraci cunjevi nitko nebi bio bolji i uspjesniji od nasih trenera, naravno zato sto kopiraju znalce pa se i oni umisle da su to oni izmislili i slozili taktike.

  • Pa šalim se, bokte! 06.12.2018.

    Kaj nisi porez platil?

Komentiraj...
Vidi sve komentare