Obavijesti

Sport

Komentari 2

'Pepu i Cityu dugujem više nego što ću ikad moći objasniti'

'Pepu i Cityu dugujem više nego što ću ikad moći objasniti'
1

Trenirao sam jednom tjedno, jeo užasno loše, a spavao nikako. Stalno u avionu, iz Manchestera u Valenciju pa nazad. A ni u avionu ne spavaš. Ne možeš jer ti se dijete bori za život

VIDEO

David Silva nije mega-zvijezda, nema marketinšku notu jednog Cristiana Ronalda ili Zlatana Ibrahimovića, ali jest jedan od najboljih svjetskih nogometaša u ovom desetljeću.

Sa Španjolskom ima jedno Svjetsko i dva Europska prvenstva. Za Manchester City odigrao je 262 utakmice, zabio ili asistirao 130 puta, osvojio devet trofeja uključujući tri Premirshipa. Čovjeku fali samo Liga prvaka, a lako je moguće da i to uzme. Sa 32 godine ima dovoljno vremena.

Ključni igrač Citya, od 2010. na nebesko-plavoj strani Manchestera, temelj svih uspjeha 'Građana'. I kad mu je trebalo, njegov City je stavio nogomet i trofeje na stranu.

D.Silva je početkom godine živio obiteljski horror. Kako se 2018. bliži kraju, a mogući užas je izbjegnut, Španjolac je priču podijelio s navijačima, sa svima koji vole nogomet.

- Supruga Yessica je rodila našeg sina Matea tri mjeseca prije termina i od prvog udisaja počela je borba za život. Oni u bolnici u Valenciji, ja u Manchesteru. Reći da su do svibnja trajali najteži mjeseci naših života ne bi ni počelo opisivati kako je mojoj obitelji bilo - govori D.Silva za 'FourFourTwo'.

- Odigram utakmicu, na avion i u Valenciju. Tamo svaku sekundu provedem sa sinom i Yessicom i onda: na avion pa natrag u Manchester. A u avionu... Ne spavaš. Ne možeš. Ne možeš jer ti se dijete bori za život. Ni umor te ne može svladati jer briga ne da. Trenirao sam jednom tjedno, jeo užasno loše, a spavao nikako.

Da nije bilo Pepa, pukao bi'

Trener Pep Guardiola, cijeli City, kapetanu su bili jedino i isključivo podrška.

- Guardioli i svima u klubu dugujem više nego što ću ikada riječima moći objasniti. Nogomet danas, to je tvrdi profesionalizam. Rezultati i zarada. Ali Pep i ostali bili su prije svega ljudi, vidjeli da fizički možda dođem u Manchester, ali da glavom i srcem uopće nisam tamo. Da nisam imao to razumijevanje i podršku kad-tad bih pukao jer bilo je i emotivno i fizički neizdrživo.

U svibnju je sinčić pušten iz bolnice, a u klubu su rekli "Kad bude mogao, Matea dovedi na utakmicu. On zaslužuje najveće ovacije koje je stadion ikad vidio".

- Nikad neću zaboraviti taj dan. Moj City je pobijedio Huddersfield 6:1, ja sam dao gol, a moj Mateo je bio apsolutna zvijezda. Kad odraste nikad mu neću prestati pričati o tom danu. Svi naslovi svjetskog, europskog ili engleskog prvaka su ništavni u odnosu na to. Pričat ću mu o danu kada se pljeskalo njemu, mojem zdravom sinu!

Sporedna. Nogomet je najvažnija  s p o r e d n a  stvar na svijetu.

REUTERS/PIXSELL
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja