To je to što me zanima!

Perković: Pokazala sam da sam ipak najbolja u Europi!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Rumunjka Grasu otpočetka je vodila, no Sandra Perković, mlada hrvatska atletičarka prestigla ju je u posljednjoj seriji hicem od čak 64,67 metra!
Vidi originalni članak
Sandra Perković osvojila je zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Barceloni u bacanju diska! Perković (20) je prvo mjesto osvojila u posljednjoj seriji hicem od 64.67 metra! Već drugi dan natjecanja Hrvatska može slaviti novu junakinju! Tko bi to rekao nakon loših kvalifikacija i tek desetog mjesta.
- Brusila sam formu za ovo natjecanje i pokazala sam da nisam mlada i da sam trenutno najbolja u Europi. Pripremala sam se, a to nisu bili mali mitinzi, već veliki, a improvizirali smo na svakom natjecanju, no na kraju je super ispalo. Jučer sam na kvalifikacije došla preopuštena. Imala sam problema s prijestupima i samo me Bog provukao do finala. Danas sam se tražila u svim serijama, a u zadnjoj sam išla na sve ili ništa, i eto, kako moj prijatelj zna reći, na kraju se mrtvi broje  - rekla je Sandra za HTV.
Rumunjka Nicoleta Grasu otpočetka je vodila, no mlada hrvatska atletičarka prestigla ju je u šestoj seriji i tako potvrdila ono što su mnogi očekivali, medalju! Već u prvoj seriji Sandra je bacila 62.98, a ostali hici nisu bili toliko uvjerljivi (60.94, 55.04, 60.95 i 62.43), ali zato je onaj ključni, posljednji!
I prije natjecanja Sandra je glasila za jednu od favoritkinja jer je druga u poretku Dijamantne lige, a imala je i drugi rezultat sezone. Ispred nje bila je samo Nijemica Nadine Muller, no ona je potpuno podbacila.

SANDRA PERKOVIĆ
Sandra Perković rođena je 21. lipnja 1990., a na početku je seniorske karijere. Najbolji je izdanak bacačke škole Ivana Ivančića. Najbolji rezultat u karijeri dosad joj je bilo zlato na juniorskom EP-u i deveto mjesto na seniorskom SP-u u Berlinu prošle godine. Sandra ima sve preduvjete da vlada ovom disciplinom sljedećih 10 godina...

Idi na 24sata

Komentari 30

  • HUMI 28.07.2010.

    SUPER !!!!!! Daj nam malo ponosa..

  • Mića iz Starog Čiča 28.07.2010.

    Konačno! Gledajući Olimpijske igre, uvijek sam se pitao, Bože zar mi nemamo neku muškobanjastu ženu koja baca kamena s ramena... Ali, evo ga. Nisam gubio nadu i doživio sam to. BIlo je i vrijeme...

  • nkola19 28.07.2010.

    bravo Sandra to je Hrvatski ponos

Komentiraj...
Vidi sve komentare