To je to što me zanima!

Peruzović: Sad nije pravo vrijeme za moj povratak...

Nakon Tomislava Ivića i Izraelca Avrama Granta, i bivši igrač i trener Splićana Luka Peruzović odbio je ponuđenu mu ulogu savjetnika u Hajduku
Vidi originalni članak

Nekadašnji proslavljeni igrač i trener Hajduka Luka Peruzović ipak se ne vraća u Split kako bi u nekadašnjem svojem klubu preuzeo ulogu savjetnika. Predsjednik Mate Peroš želio ga je vratiti u Hajduk, dio medija nagađao je i kako Peruzović stiže kao zamjena za Mišu, no čini se da od toga neće biti ništa. Peruzović nije otklonio mogućnost da jednog dana ipak dođe u Hajduk.
- Hajduk je krenuo svojim putem bez mene. Složili su momčad, pripremaju se za sezonu, a ja ne želim naknadno upasti i reći da to što su napravili valja ili ne valja. Ja tako ne radim. Za ozbiljan projekt treba vremena - kaže Peruzović, koji prije svega želi jasne odnose.
- Želio sam znati tko što radi i kome odgovara te tko je vlasnik kluba. Je li to predsjednik, dioničari, grad, tko tu odlučuje i, što je najvažnije, hoće li ti ljudi ostati u klubu i ubuduće. Znam tko su Peroš, Andabak.... ali ne znam je li to čvrsto, trajno, ne znam hoće li oni ostati u klubu sljedećih godinu dana ili nekoliko mjeseci - strahuje nekadašnji igrač i trener Hajduka, koji unatoč svemu ipak nije potpuno zatvorio vrata suradnji.
- Nije bilo vrijeme za povratak jer u bilo kojoj funkciji osim trenerske nisam mogao ništa promijeniti i zato ću pričekati. Ako se nismo našli danas, tko zna, možda ćemo se naći za mjesec, dva, za godinu... - zaključio je Luka Peruzović, nekadašnji igrač i trener Hajduka.

'NE ŽELIM DOĆI I PROVESTI SE KAO KREŠIĆ'
Kada dođem na odmor u Split, upoznat ću se sa svim ljudima u klubu, porazgovarati, vidjeti kako razmišljaju... Sve što sam napravio, napravio sam isključivo znanjem i zalaganjem, nikad me nitko nije gurao. Ne želim postati novi Sergije Krešić da moram otići na brzinu, rekao je Luka Peruzović.

'U HAJDUKU SE NE ZNA ŠTO JE ČIJI POSAO'
Čini mi se da je zapravo najveći problem Hajduka u zadnje vrijeme što nije postojao organogram kluba, nije se točno znalo što je čiji posao, a bilo je i financijskih problema. Danas je to ipak puno stabilnije, a vrijeme će pokazati jesam li bio u pravu, ima li ova momčad kapacitet, rekao je Luka.

OSVOJIO KUP UEFE I VODIO BAHREIN
Više od 400 utakmica za Hajduk odigrao je Luka Peruzović, vrlo pouzdani stoper ili libero. Bio je dio momčadi koja je '70-ih godina harala jugoslavenskim nogometom, sa Šurjakom, Katalinićem, Buljanom, Džonijem... osvojio je dva prvenstva i šest kupova. Otišao je u Anderlecht 1980., tad je ondje trener bio Tomislav Ivić. Igrao je polufinale Kupa Uefe 1982., a godinu potom je isto natjecanje i osvojio. U Hajduku je kratko kao trener radio 1990., a vodio je i Standard iz Liegea, Charleroi, Anderlecht, Gençlerbirliği, Genk... Njegovo ime posebno cijene na Bliskom istoku, gdje je vodio nekoliko klubova i bio uspješan izbornik Bahreina, s kojim je u kvalifikacijama za SP 2006. ispao ek u doigravanju.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare