To je to što me zanima!

PES postao eFootball, a ovako izgledaju Ronaldo i Leo Messi

eFootball 2022, Konamijeva inačica PES-a, izašao je tijekom četvrtka, a tek što je izašao, postao je najgore ocijenjena igrica u povijesti Steama. Mnogi ismijavaju Konami, a ustanovljen je veliki broj pogrešaka
Vidi originalni članak

Još od svog prvog izlaska 2001. godine, PES je nogometno 'odgojio' brojne generacije. Minanda, Castolo, Ximelez, Espinas bili su kao lektira svakom fanatiku, šut s Adrianom s 30 metara na PES-u 6 mokri snovi svakog zaljubljenika u igricu, no točno 20 godina nakon prvog izlaska, Pro Evolution Soccer kakav znamo otišao je u povijest. 

Konami je od ove godine krenuo u kompletni rebranding svoje uspješne franšize pa je igricu nazvao eFootball. Mnogi su s nestrpljenjem čekali izlazak nove verzije popularne igrice, no dočekalo ih je veliko razočaranje. eFootball 2022 izašao je tijekom četvrtka i besplatna je igra dostupna za Windowse, PlayStation 4 i 5, Xbox One i Series X/S, ali i za Android i iOS sustave. Prvi rezultati su poražavajući.

eFootball 2022, tek što je izašao, odmah je postao najgore ocijenjena igrica u povijesti Steama, platforme za skidanje igrica. Samo 9 posto od 4300 recenzija preporučuje igru, a ustanovljen je i velik broj pogrešaka.

Mnogi kritiziraju grafiku, animacije i gameplay, jako puno je bugova i glitcheva, a posebno ih je šokirao izgled Cristiana Ronalda i Lea Messija koji ne sliče sebi i izgledaju kao neke jeftine kopije. Neki su primijetili spljoštene suce te igrače koji trče sa slomljenim rukama. Većina ih se složila kako igrica u ovome trenutku izgleda kao da je napravljena za mobitele. 

Konami je dočekala pljuska vjernih 'gamera', no ističu kako verzija nije konačna te da će se s vremenom ažurirati. Tvrde kako je igrica koja je puštena u javnost nešto prošireniji demo, a uskoro im je namjera poboljšati igricu brojnim novitetima i boljom grafikom. No, više nitko se ničemu ne nada jer ovo je pravi debakl.  

Brojni ljubitelji PES-a dvije godine su čekali na izlazak Konamijevog eksperimenta. Bile su velike najave, japanska kompanija promptno je najavljivala kako je riječ o verziji koja će zasjeniti i FIFA-u, no ovim potezom su vrlo vjerojatno mrskom rivalu osigurali još više korisnika.

 

Idi na 24sata

Komentari 51

  • KontraHDZSDPmafije 01.10.2021.

    Ionako su PES uvijek igrali oni koji nisu dovoljno dobri za FIFA-u

  • AdrianoKiš_1 01.10.2021.

    I onda netko kaže da Fifa ne valja? Pa ovo je sprdačina

  • nohname 30.09.2021.

    Fuj

Komentiraj...
Vidi sve komentare