To je to što me zanima!

Peta naša medalja za kraj, hrvatska štafeta srebrna

U posljednjoj utrci Europskog prvenstva u malim bazenima hrvatska štafeta je na 4x50 m osvojila srebrnu medalju. Zlato je našima izmaklo u finišu
Vidi originalni članak

Duje Draganja još se nije ni pošteno odmorio od osvajanja zlata na 100 mješovito, a već je ponovno bio u bazenu. Europsko prvenstvo u malim bazenima u Turskoj zatvoreno je štafetom 4x50 metara mješovito i petom hrvatskom medaljom u Istanbulu. Draganja je prvi plivao za Hrvatsku i stvorio lijepu prednost koju su nakon njega održavali Aleksej Puninski i Mario Todorović. Francuzi su stalno bili tu negdje, prijetili, a zlato im je donio Frederick Bousquet u zadnjih 50 metara. Mario Delač nije izdržao pritisak, cilj je dotaknuo s 22 stotinke zaostatka i osigurao hrvatskoj srebrnu medalju.
Izgubiti od Francuza u ovoj štafeti doista nije sramota, ipak je ova postava u finale ušla kao aktualni svjetski i europski prvak. Isplivali su 1:22.96, a naši su u cilj stigli u vremenu 1:23.18, za 46 stotinki brže od trećeplasiranih Talijana. Sanja Jovanović je uzela zlato i srebro u Istanbulu, Duje Draganja također, štafeta je samo zatvorila jedan lijep doseg na EP-u u turskoj metropoli.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare