To je to što me zanima!

Petar Franjić odveo Istru 1961 do pobjede na početku sezone

Nakon turbulentnog kraja prošle sezone Istra 1961 odlično je krenula u novu. Na startu su Puljani svladali Slaven Belupo 3-1 uz dva gola veznjaka Petra Franjića
Vidi originalni članak

Posljednji put zabio je još u prosincu 2013., borio se s bolešću i neugodnim ozljedama, a onda dočekao svoj povratak. Petar Franjić (23) odlučio je utakmicu prvog kola nove sezone MAXtv Prve lige protiv Slaven Belupa (3-1) u kojoj je zabio dva gola za Istru 1961.

Veznjak pulskog prvoligaša otvorio je utakmicu golom u petoj minuti iz krasnog voleja s lijeve strane kaznenog prostora nakon što ga je s lijeve strane uposlio Antonio Repić.

"Farmaceuti" su se vratili u igru u 61. minuti nakon dvojbenog penala koji je skrivio Nikola Žižić. U ruku ga je pogodio Ljuban Crepulja, a sudac Ante Vučemilović-Šimunović pokazao je na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Muzafer Ejupi.

Franjić se žalio na bol u lijevoj nozi zbog koje je morao primiti liječničku pomoć, no ipak je ostao u igri i odlučio utakmicu. U 77. minuti Repić je ponovno bio asistent fino proigravši Franjića koji gađa ispod nemoćnog Matjaža Rozmana za povratak domaćeg vodstva.

Svaku dvojbu oko pobjednika riješio je Dario Tomić lijepim golom glavom u 81. minuti na asistenciju Darka Mišića.

Otvarajuće kolo 25. sezone HNL-a nastavljaju Dinamo i Hajduk "vječnim derbijem" u nedjelju u 19 sati, a zaključit će ga Split i Lokomotiva u ponedjeljak u 20 sati.

MAXtv Prva liga, 1. kolo:

  • Istra 1961 - Slaven Belupo 3-1 (Franjić 5', 77', Tomić 81' / Ejupi 61' (pen.))
Idi na 24sata

Komentari 23

  • strmi007 12.07.2015.

    Svaka čast

  • Joker 🃏 12.07.2015.

    Ove sozone Će Istra bit u sredini ljestvice, sigurno neće bit u zoni ispadanja.

  • 12.07.2015.

    Za neuspjehe Slavena je iskljucivo kriva nesposobna Uprava kluba, i kvazi poznavaoci nogometa, najbolji primjer je Rog i trener kojega su "pustili".

Komentiraj...
Vidi sve komentare