To je to što me zanima!

Petika nakon poraza: Navijači su vrijeđali mene i moju majku

Ove cure imaju karakter, a razlog za padove na ovom prvenstvu prvenstveno je zbog fizičke spreme. Drugo poluvrijeme ove utakmice je bila lijepa rukometna priča za nas, rekao je Šoštarić
Vidi originalni članak

Hrvatske rukometašice u posljednjem su nastupu na ovogodišnjem Europskom prvenstvu izgubile protiv Švedske 27-31 te zauzele peto mjeso u skupini I drugog kruga. 

Izbornik Nenad Šoštarić kazao je da je unatoč porazu zadovoljan igrom u drugom dijelu susreta. 

- Ove cure imaju karakter, a razlog za padove na ovom prvenstvu prvenstveno je zbog fizičke spreme. Drugo poluvrijeme ove utakmice je bila lijepa rukometna priča za nas. Žao mi je prvog poluvremena, kod 6-6 smo im dale dvije lopte u ruke i Šveđanke su se odvojile, promašile smo previše ‘zicera’ što su one iskoristile za protunapade -  prokomentirao je Šoštarić utakmicu protiv Švedske.

Za razliku od prije dvije godine kada su 'kraljice šoka' uspjele iznenaditi u osvojiti brončanu medalju na Euru u Danskoj, hrvatske rukometašice desete su u Europi. 

- Na fizičkoj spremi tijekom priprema mi nismo mogli napraviti ništa. One moraju prihvatiti drugačiji način razmišljanja u kojem faza odmora ne znači faza ležanja ili odlaska u kafić na kavu. One si tada moraju same organizirati vježbanje u teretani ili trčanje na otvorenom. To govorim radi njihove budućnosti, jer današnji rukomet se sastoji od brzine i snage iako mi imamo i imaginaciju koje ostale nemaju - rekao je. 

Tena Petika (22), koja je kćer kćer bivše hrvatske reprezentativke Snježane Petike, je sa šest golova bila najefikasnija kod Hrvatske.

- Bilo je puno vrijeđanja od strane navijača kako prema meni tako i prema mojoj mami, ali mislim da sam na kraju pokazala što mogu. Nastavit ću raditi i nadam se kako ću biti sve bolja. Šveđanke su na početku kažnjavale svaku našu pogrešku, ali u nastavku nam je proradio napad i umalo smo ostvarile karakter - kazala je. 

Andrea Šimara (25) osvrnula se na susret protiv Švedska, ali i čitavo Europsko prvenstvo. 

- Uspjele smo smanjiti veliki zaostatak od minus 10, dale smo sve od sebe, trudile se… Ostaje nam žal zbog utakmice protiv Slovenije, to smo trebale pobijediti i onda bi nam u nastavku bilo lakše. Nadam se kako ćemo se kvalificirati za sljedeće Svjetsko prvenstvo - rekla je. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • beetleblues 17.11.2022.

    Snježana Petika sa svojim rukometnim znanjem i iskustvom treba poci stopama trenerice/selektorke repke Crne Gore i prihvatiti se takve duznosti. Ako se ne osjeca sposobnom za to onda se treba maknuti i prestati sjediti na klupi nase repke kao neka mumija.  Ja vjerujem da bi to vecina publike pozdravila samo da ne gleda vise jadno durenje sadasnjeg trenera.

  • krampek 17.11.2022.

    svakom imalo pametnom koji razumije da se u dvije-tri godine iz ničega ne može promijeniti 100 posto,najbolje napisati glupi komentar,curama želim sve najbolje u budućnosti

  • x00x 16.11.2022.

    a ko je odgovoran za fizicku pripremu i kondicijskog trenera?

Komentiraj...
Vidi sve komentare