To je to što me zanima!

Petković briljirao, Theophile je bio užasan, a Jovićević ide po naslov u 'svoju' Veliku Goricu...

Utakmica Dinama i Slaven Belupa bila je odlična. Prva službena nakon točno sto dana u Maksimiru. Vodio je Dinamo 2-0, Belupo se vratio, a onda je za pobjedu "modrih" zabio Bruno Petković u 90. minuti
Vidi originalni članak

Bila je to emotivna večer za Igora Jovićevića. Njegova prva službena trenerska utakmica u Maksimiru, vratila se i publika, bila su 1682 gledatelja, a prije utakmice bila je minuta šutnje za pokojnog Igorova oca Čedu, koji je preminuo prije dva mjeseca.

Majka Sanja najavila je da će na tribine čim to bude moguće i da će u svakoj utakmici sa zapada bodriti svojeg sina. Dinamo sedam kola prije HNL-a ima 19 bodova više od drugoplasirane Rijeke, do kraja prvenstva ostalo je sedam kola. To znači da Zagrepčani u subotu i matematički mogu potvrditi naslov prvaka. Treba im pobjeda, gostuju kod Gorice. Igor Jovićević je dio svojeg života proveo baš u Velikoj Gorici. Sad će u gradu u kojemu je živio moći osigurati svoji prvi trenerski trofej. Naravno, da je ključni dio posla trenerski odradio Nenad Bjelica, ali će se naslov pisati Jovićeviću. 

DINAMO - SLAVEN BELUPO 3-2 Dinamo dobio na Petkovićevu klasu! Hrabri Slaven je pao

Kevin Theophile-Catherine je do prije dva tjedna trenirao s drugom momčadi, u međuvremenu je ipak potpisao novi ugovor, a protiv Slaven Belupa počeo je utakmicu. Bio je dosta nesiguran, a u završnici prvog poluvremena zabio je i autogol. Na početku drugog poluvremena Lima mu je pobjegao i zabio. Francuz je očito daleko od prave forme, krivac je za oba gola koja su "modri" primili. Bio je to povratak iz noćne more za Francuza.

Utakmica je bila sjajna. Prva službena u Maksimiru nakon točno sto dana. Bruno Petković i Damian Kadzior briljirali su u prvome poluvremenu. Poljak je zabio prvi, a Ivanušec drugi gol baš nakon Kadziorova udarca. Petković nije zabio u prvome poluvremenu, ali je zato maestralno asistirao za prvi gol. Činilo se da će Dinamo rutinski do tri boda, a onda je Belupo u četiri minute izjednačio na 2-2 i Dinamo se ponovno morao mučiti za pobjedu.

Desetak minuta prije kraja utakmice sa zapada se čuo i poneki zvižduk. Mučio se Dinamo, a onda se ukazao Bruno Petković i zabio glavom nakon kornera za pobjedu 3-2 u 90. minuti. Sjajan gol Petkovića, igrača utakmice. Doista je bio maestralan. 

Igor Jovićević je na kraju ipak pobjednički napustio travnjak, ali ono što ga može brinuti je i nakon Lokomotive ponovno loše drugo poluvrijeme. Pred njim je puno posla do početka pretkola u Ligi prvaka. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • NEOPISIVO_2 18.06.2020.

    Dinamo, nije odigrao ništa naročito. Opasni i konkretni su Kadzior i Petković, ali Petković sa previše izgubljenih lopti u nerezonskim driblinzima koje izazivaju kontru ozbiljnijeg protivnika. Franjić impresioniran, a Gojak indisponiran. Dinamo je kao željeznička stanica, svratište za slučajne prolaznike. Nemam ništa protiv Franjića, ali za zaigrati u prvom sastavu Dinama morali bi biti puno veći standardi što se tiče dostignutoga kvaliteta i talenta. Teophil je zaslužio kredit, pa ga neću spominjati. Ono, zaboravio doći na utakmicu. Djelomičnu pohvalu je zaslužio samo Ivanušec, pokazao je da može više trčati, kao i Majer prošlu utakmicu. Sve ovisi o treneru, hoće li ih na treningu nagaziti i spremiti ili ne. Usput, trener ne djeluje baš kao ozbiljan trener, jer daje pravi ne bi toliko eksperimentirao i gledalište iritirao. Kod pravoga trenera uvijek igra najbolji tim, a rezerve neka grizu na treningu, pa će dobiti priliku kada zasluže, npr. kao Olmo u Lajpcigu.

  • POTPEC 18.06.2020.

    Kako se kaže bodovi se pišu, a igra zaboravlja. Žalosno je kako Dinamo igra zadnje dvi utakmice. Prvo poluvrime odigra solidno na nivou, a onda drugo nema ga nigdi. Slaven da je ima malo više hrabrosti moga je i do tri boda. Ali eto nije i dogodio se ko zna koji put pojedinac koji donosi slučajnu pobjedu. Ali neka. Čestitke Dinamu na pobjedi.

  • patrik77 17.06.2020.

    Istina koja sramota pa igrali su odlično

Komentiraj...
Vidi sve komentare